2012-08-27 19:05:53
Φωτογραφία για Γιατι τους ανέχονται;
Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους έγραψαν δύο υπουργούς της κυβέρνησης κάποιοι «τσαμπουκάδες». Αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό, είναι ότι οι συγκεκριμένοι υπουργοί, παρά τις προκλήσεις που δέχθηκαν, είτε δεν θέλουν είτε είναι ανήμποροι να απαντήσουν. Οι προκλήσεις απευθύνθηκαν προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, από τη Χρυσή Αυγή και στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από δύο επιχειρηματίες της Πάρου.

Ο κ. Δένδιας είχε απειλήσει από το βήμα της Βουλής, ότι θα συντρίψει τα «τάγματα εφόδου» τα οποία συγκροτεί η Χρυσή Αυγή για να τρομοκρατήσει και να καταδιώξει τους παράνομους αλλά και τους νόμιμους μετανάστες. Οι πάντες χειροκρότησαν τη δήλωση του υπουργού. Όλοι αυτοί απορούν σήμερα με τη σιωπή του, απέναντι στην πρόκληση Μιχαλολιάκου, που αποτελεί ύβρι στον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ο «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής απείλησε τον κ. Δένδια, δηλώνοντας «εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν… Ας έρθουν να μετρηθούμε να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος»
. Είπε επίσης ότι αισθάνεται άβολα στη Βουλή και ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγουν στους δρόμους και τότε «θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου». Η φασιστική πρόκληση με όλη τη θρασύτητά της. Είναι προφανές ότι το θράσος το αντλεί από το γεγονός ότι τα φασιστικά «τάγματα εφόδου» δεν διαλύθηκαν ούτε στην Κόρινθο ούτε στην Καλαμάτα.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Γιατί διστάζει η κυβέρνηση να διαλύσει τα τάγματα εφόδου; Φοβάται, μήπως, η ΝΔ το πολιτικό κόστος στον ακροδεξιό χώρο; Ή ισχύει αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι, ότι «δεν χτυπάμε κανένα μέρος της σάρκας μας»;

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εργασίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, επισκέφθηκε την Πάρο και με τυμπανοκρουσίες δήλωσε ότι δύο επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους κλείνουν άμεσα. Επρόκειτο για ένα ξενοδοχείο στη Χρυσή Ακτή, στο οποίο εργαζόταν και ο Πακιστανός που κακοποίησε τη 15χρονη μαθήτρια και ένα πολυτελές εστιατόριο στη Νάουσα (όπως αναφέρει tovima on line, πρόκειται για το «Μπαρμπαρόσα», ένα πράγματι πολύ καλό εστιατόριο, στο οποίο είχε παραθέσει δείπνο, πριν από λίγα χρόνια, στα μέλη του Συμποσίου της Σύμης, ο τότε Δήμαρχος Πάρου και οικοδεσπότης Γιάννης Ραγκούσης).

Η απόφαση του υπουργού που προβλήθηκε κατά κόρον από όλα τα ΜΜΕ, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Και μάλιστα, το σαββατοκύριακο και οι δύο επιχειρήσεις είχαν περίσσευμα πελατείας.

Και σε αυτή την περίπτωση ο αρμόδιος και θιγείς υπουργός δεν αντέδρασε και κατάπιε την προσβολή. Έτσι οι δύο επιχειρηματίες συνεχίζουν το θεάρεστο έργο της απασχόλησης ανασφάλιστων εργατών και μάλιστα με την άδεια του κράτους, το οποίο δέχεται τις προσβολές προς τους λειτουργούς του.

Έτσι οι φοροδιαφεύγοντες και εισφοροδιαφεύγοντες θα ζουν και θα βασιλεύουν και θα θησαυρίζουν σε βάρος των «κορόϊδων. Όσο για τα βάρη θα συνεχίσουν να τα σηκώνουν τα συνήθη υποζύγια.

Διότι το κράτος πουλάει «τσαμπουκά» στους φτωχούς και αδύναμους, σ΄ εκείνους που δεν μπορούν να ξεφύγουν και χαϊδεύει όλους εκείνους που το έχουν στηρίξει, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και το κατάντησαν σάπιο. Και τώρα αντιστέκεται λυσσαλέα σε κάθε είδους αλλαγή.

Σήμερα το πρωί ο βουλευτής Δημ. Κρεμαστινός έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη ευρισκόμενος στην Γερμανία, όπου γνωρίζει πολύ κόσμο. Οι Γερμανοί φίλοι του τον ρώτησαν αν η Ελλάδα μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, γνωρίζοντας οι ίδιοι ότι δεν μπορεί. Και ρώτησαν τον κ. Κρεμαστινό γιατί δεν δεχόμαστε παροχή τεχνογνωσίας για να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή. Εκείνος απάντησε ότι όταν τέθηκε το θέμα, ύστερα από συμφωνία Παπανδρέου-Μέρκελ, αντιμετωπίσθηκε ως καταρράκωση της εθνικής αξιοπρέπειας (σ.σ. το ίδιο είχαν κάνει ο Αντ. Σαμαράς και η ΝΔ). Τότε οι Γερμανοί ρώτησαν: καλά δέχεστε κάθε μήνα την τρόϊκα να σας ελέγχει και δεν θέτετε θέμα αξιοπρέπειας και το θέτετε για την παροχή τεχνογνωσίας; Πως θα εξαλείψετε τη φοροδιαφυγή; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είπε τι απάντησε. Αλλά η απάντηση είναι μια: Και ποιος σας είπε ότι θέλουμε να εξαλείψουμε τη φοροδιαφυγή; Ως γνωστόν οι φοροκλέπτες διαθέτουν ικανά ποσά για να χρηματοδοτήσουν πολιτικά κόμματα και πολιτικούς.

Πώς να κλείσεις επιχειρήσεις που παραβαίνουν το νόμο;
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ