2012-08-27 18:30:29
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ
''Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταγράφει ως επιτυχημένες τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπου επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα η κοινή τους προσήλωση στην καταστροφική μνημονιακή πολιτική, ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί τη νέα λεηλασία στα εισοδήματα και τα δικαιώματά του'', αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: 

''Κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι το νέο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο οικονομικό εκτροχιασμό, κοινωνική αποδόμηση και ένα νέο σπιράλ ύφεσης και ανεργίας. Καμία επίκληση για τη «σωτηρία» της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ δεν είναι δυνατό να αντικρούσει ότι η ευρωζώνη διαλύεται από τις ακραίες  πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας''.

''Στόχος του μνημονίου δεν είναι η απάντηση στη βιωσιμότητα του χρέους και η παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά η εφαρμογή μιας βάρβαρης πολιτικής που εξαθλιώνει τους λαούς και συρρικνώνει τη δημοκρατία και ως τέτοιο πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη''.


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Να αποσαφηνιστεί το ακριβές ύψος των δημοσιονομικών μέτρων

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του κάλεσε την κυβέρνηση «σήμερα κιόλας να αποσαφηνίσει το ακριβές ύψος των μέτρων τα οποία πρόκειται να ληφθούν».

«Μετά τα ψέματα, προεκλογικά και μετεκλογικά, περί επαναδιαπραγμάτευσης και επιμήκυνσης, τα οποία κατέρρευσαν μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Βερολίνο-Παρίσι, τώρα αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι διαδίδουν ότι οι εισπράξεις για την προσεχή διετία δεν θα είναι 11,5 δισ., αλλά από 18 έως και 22 δισ.», αναφέρεται στη δήλωση του κ. Ζώη, ενώ προστίθεται ότι «η κυβέρνηση των προθύμων εταίρων, εκτός των ορίων οικονομικής αντοχής των Ελλήνων, τώρα δοκιμάζει και τα όρια της πολιτικής ανοχής τους». 

ΚΚΕ: Νέα σφαγή μισθών και συντάξεων

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει φοβισμένα και αμήχανα τη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ό,τι έχει μείνει από κοινωνικές δαπάνες, που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ, ούτε την έλευση κάποιου άλλου αντιμνημονιακού σωτήρα, που θα τον σώσει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης μέσα στον καπιταλισμό και από τη στρατηγική της ΕΕ μέσα στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «για τα νέα μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση -ΕΕ».

 «Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι εργατική λαϊκή αφύπνιση, συμμαχία και αντεπίθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ