2012-08-26 09:35:03
Φωτογραφία για Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στις Αφίδνες;
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες Αττικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν οριοθετήσει το μέτωπο της πυρκαγιάς και προσπαθούν να ελέγξουν αναζωπυρώσεις, επιχειρώντας στη ρεματιά που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο στο Μπογιάτι και στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούσαν 250 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, με την υποστήριξη οκτώ αεροσκαφών, δύο ελικοπτέρων, οχημάτων εθελοντών και ΟΤΑ.

Από νωρίς το πρωί οι πυκνοί είχαν καλύψει μεγάλο μέρος του λεκανοπέδιου, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρία σπίτια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό. Πολλοί εξ αυτών καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, πριν τη φωτιά.

Το βράδυ του Σαββάτου, εν τω μεταξύ, συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο των περιοχών της Βόρειας Αττικής που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της πυρκαγιάς, κατέβαλαν τα συνεργεία της ΔΕΗ.


Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε μεγάλο αριθμό στύλων του δικτύου διανομής με αποτέλεσμα να διακοπεί το ρεύμα σε μεγάλες περιοχές του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής.Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην Εύβοια, στη Μουρτερή Κύμης. Η φωτιά έχει προχωρήσει στην περιοχή Κορασίδα και κατευθύνεται προς Κάλαμο Ευβοίας. Νωρίτερα είχε απειλήσει τον οικισμό Ματράκι, βόρεια του Αυλωναρίου. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους. Στην περιοχή Αχλαδερή κάηκαν αυλές κατοικιών.

Σε εξέλιξη βρισκόταν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο Οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στην Ιερά Μονή Βιδιανής. Στο σημείο έχουν σπεύσει 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 18.30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σορωνή του Δήμου Πεταλούδων στη Ρόδο. Στο σημείο βρέθηκαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Καμπιτσάτα Κεφαλλονιάς. Στην περιοχή επιχειρούσαν 17 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο, δέκα εθελοντές και δύο αεροσκάφη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιδρύει κόμμα ο Νικολόπουλος!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιδρύει κόμμα ο Νικολόπουλος!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ