2012-08-25 16:47:03
Φωτογραφία για Ρε καλώς τα παιδιάάάάά!!!!!!
Φτάνει τη Δευτέρα στην Ελλάδα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας και πιάνει αμέσως δουλειά...

Το κλιμάκιο θα ξεκινήσει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας εξετάζοντας ένα ένα τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα, ενώ θα αξιολογήσει και το το σχέδιο περικοπών.

Πρώτο στόχος της ελληνικής πλευράς είναι  να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσο το δυνατό ταχύτερα, ώστε στο άτυπο Ecofin στις 14 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η συζήτηση, έστω και πρώιμη, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.

Στο μικροσκόπιο των επικεφαλής του κλιμακίου,σύμφωνα με το epikaira.gr , θα μπουν, εκτός των άλλων ο σχεδιασμός για την αποτελεσματική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, οι περικοπές συντάξεων - επιδομάτων, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οι περικοπές στη Παιδεία, καθώ ς και η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού

"Αγκάθι" φαίνεται να αποτελεί πάντως οι υπερβάσεις δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η υλοποίηση των διορθωτικών μέτρων 3,2 δισ ευρώ.


Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση Bank of America Merrill Lynch.

Όπως εκτιμά η BofA, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει μελλοντικά, ενώ για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να παράσχουν κεφάλαια στις τράπεζες απευθείας από τον ESM, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με την Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η έκθεση, η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα πρέπει να ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ρευστότητας. Το τι θα συμβεί μετά την αξιολόγηση, θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή του προγράμματος.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ