2012-08-25 08:12:03
Φωτογραφία για Δελτίο Τύπου για την ανάσυρση της σωρού του ορειβάτη που βρέθηκε στον Όλυμπο
Ανασύρθηκε από τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα μέλη της 2ης ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας... η σωρός του άτυχου ορειβάτη που βρέθηκε χθες στο ρέμα του Ορλιά στον Όλυμπο.

Με βάση το σημείο που βρέθηκε και σύμφωνα με τον εξοπλισμό, που ήταν χειμερινός, εικάζεται ότι η σωρός – που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση - ανήκει στον 70χρονο Μιχάλη Κώτταρη, από την Αθήνα, που αγνοούνταν στην περιοχή από τα τέλη του Φλεβάρη.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Κώτταρης είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος από τους οικείους του από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, ωστόσο οι έρευνες που ακολούθησαν για την ανεύρεσή του από το τμήμα ορεινής διάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την ΕΜΑΚ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη συνδρομή της στην ανάσυρση της σωρού και υποστήριξε την επιχείρηση με τέσσερα άτομα στο πεδίο και δύο άτομα σε επιφυλακή στο Δίον.

Επισημαίνεται ότι το κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ επιχειρούσε στην περιοχή από το πρωί.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (τ. 2310 310 649, [email protected]), καθώς επίσης και με τους Νεκτάριο Παρμάκη (6977 246350) και Ζαφείρη Τρόμπακα (6945 637983).
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ