2012-08-25 08:10:50
Φωτογραφία για Επιτέλους, λίγη εμπιστοσύνη!
Παρά το κύμα των τοξικών δηλώσεων,όπως τις χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, που είχε προηγηθεί, η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά φαίνεται ότι τουλάχιστον αποκατέστησε ένα κλίμα εμπιστοσύνης στις σχέσεις των δυο πλευρών.

Αν και δεν περιμένει κανείς από μια συνάντηση να λυθούν όλα τα προβλήματα, έγινε φανερό τόσο από τις δημόσιες δηλώσεις των δύο ηγετών, όσο και από τις πληροφορίες για το τι διαμείφθηκε στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις, ότι μετά από αρκετό καιρό η κα Μέρκελ έτεινε ευήκοα ώτα στα αιτήματα της ελληνικής πλευράς.

 Δεν εγκατέλειψε βέβαια τη γνωστή ρητορική της, ότι προέχει η συμμόρφωση στις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά άφησε ένα παράθυρο ανοικτό, για μελλοντικές διευκολύνσεις αν η χώρα μας, όπως υποσχέθηκε ο κ.Σαμαράς, τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η αποκατάσταση ενός κλίματος κατανόησης, με την ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στο Γολγοθά που έχουμε μπροστά μας.


Προυπόθεση βέβαια για να έχει συνέχεια, είναι αφενός η ελληνική πλευρά να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και αφετέρου οι ευρωπαίοι εταίροι να δεχτούν τις αναγκαίες προσαρμογές, για να μπορέσει επιτέλους να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γεγονός ότι η Ελλάδα,με βαρύτατες θυσίες των πολιτών της, έχει προχωρήσει σε μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι ώρα η κα Μέρκελ που για μια φορά ακόμα εξέφρασε δημοσίως την βούληση της να παραμείνει η χώρα μας στην ευρωζώνη,να αναγνωρίσει και εμπράκτως αυτά τα βήματα,αφήνοντας τα αναγκαία περιθώρια για να ανασάνει η οικονομία και οι έλληνες πολίτες.

Να αποδεχθεί δηλαδή ότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης συνολικά να δοθεί μια πραγματική ευκαιρία στην Ελλάδα για προσαρμογή και ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης.

Και να σταματήσουν επιτέλους τα τρομοκρατικά σενάρια που εκπορεύονται από διάφορους κύκλους προφητεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι την έξοδο μας από το ευρώ,που όπως επεσήμανε ο κ.Σαμαράς υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες μας, για αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης στην οικονομία.

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ