2012-08-24 17:39:04
Φωτογραφία για Οι δήμαρχοι είναι έτοιμοι να κλείσουν τους δήμους
Κρίσιμη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη οι δήμαρχοι της Αττικής προκειμένου να θέσουν υπόψη του πρωθυπουργού το θέμα με τις ελλείψεις στα κονδύλια για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι για την ίδια ημέρα έχουν προγραμματίσει «λουκέτο» σε όλους τους δήμους και συγκέντρωση το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας στη δραματική (έως και 50%) μείωση των ΚΑΠ από την κυβέρνηση.

Το κλίμα ανάμεσα στους δημάρχους είναι εκρηκτικό και όπως έγινε σαφές και στις γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών, ειδικά αυτή της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, οι παραιτήσεις μπορεί να είναι η έσχατη λύση, αλλά ορισμένοι αιρετοί τις κρατούν ήδη στα χέρια τους. Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος και το παράδειγμά του αναμένεται να μιμηθούν πολλοί, αν οι ΚΑΠ φτάσουν τα 70 εκατ. ευρώ τον μήνα.

Γι’ αυτό τον λόγο μεγάλο τμήμα των αιρετών έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ενώ παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Οι δήμαρχοι ζητούν:


- Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012.

- Οχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα οι δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.

- Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της αυτοδιοίκησης.

- Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και τη συρρίκνωση -μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης- της ΣΑΤΑ.

- Προστασία των αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση.

- Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των δήμων, στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης, θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους.

Οι δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους αυτούς που διαμορφώνονται, ζητώντας την ενεργητική συμπαράστασή τους».

espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Μεγάλη ομάδα ο Άρης»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Μεγάλη ομάδα ο Άρης»
Με το στυλό στο χέρι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με το στυλό στο χέρι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ