2012-08-24 09:00:00
Φωτογραφία για ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ
Με διαπραγματευτικό όπλο το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εξετάσει τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στη χώρα μας κατά δύο χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα στις 11.45 το μεσημέρι στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, θα ακολουθήσει γεύμα και μετά κοινές δηλώσεις των δύο αρχηγών. Στο επίκεντρο των συνομιλιών η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και ο βαθμός εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Την ανάγκη όλες οι πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και να περιμένουν την έκθεση της τρόικας, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, σε δηλώσεις της προς τον Τύπο, οι οποίες προηγήθηκαν της συνάντησης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην καγκελαρία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διευκρίνισε ωστόσο ότι, για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει και η Ελλάδα να καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες. Η συνεργασία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε ενόψει των συναντήσεων που έχουν η Γερμανίδα καγκελάριος σήμερα και ο Γάλλος πρόεδρος το Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ