2012-08-22 13:05:58
Φωτογραφία για Πιάνουμε τον στόχο στο έλλειμα, τον χάνουμε στα έσοδα.
Σχεδόν 2 δισ. ήταν το ψαλίδι που έπεσε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το επτάμηνο του έτους, γεγονός που βοήθησε να συγκρατηθούν οι δαπάνες, αλλά είχε προφανείς συνέπειες στην ύφεση. Από την άλλη πλευρά  επιβεβαιώθηκε η σημαντική υστέρηση στα έσοδα, η οποία σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία έφτασε τα 2,8 δισ. ευρώ κυρίως λόγω της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Από την άλλη πλευρά, οριακή δείχνει η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έχουν ήδη απορροφήσει τους πρώτους επτά μήνες του έτους το 74,2% των κεφαλαίων που δικαιούνται από τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, έχουν πάρει 9,7 δισ. ευρώ, ενώ το κονδύλι που προβλέπεται είναι 13,1 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 13.215 εκατ. ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 3.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 14.829 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 4.536 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται επίσης τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του επταμήνου του προηγούμενου έτους κατά 2.770 και 2.683 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η στυμμένη λεμονόκουπα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η στυμμένη λεμονόκουπα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ