2012-08-22 13:03:02
Φωτογραφία για Θεατρική παράσταση υπέρ του Γηροκομείου Μολάων
Η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή «Αιθεροβάμονες», είναι μια ομάδα ονειροπαρμένων, που πατάνε στα σύννεφα. Όλοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας με ελάχιστη έως καθόλου σχέση με το θέατρο, ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2010 σαν μια παρέα που ήθελε να ξεφύγει από την τριβή της καθημερινότητας και να παίξει το παιχνίδι της μεταμόρφωσης. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, διασκεδαστικό και σίγουρα διδακτικό. Μετά την «Λακωνική» τους παρουσία το 2011, συνέχισαν το φετινό καλοκαίρι σε Κροκέες, Άγιο Δημήτριο Μονεμβασίας και Μολάους. Στο ανοικτό θέατρο του Ενιαίου Λυκείου Μολάων όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, τους καταχειροκρότησαν. Εκεί, οι «Αιθεροβάμονες» για πρώτη φορά έπαιξαν σε κοινό που πλήρωσε εισιτήριο. Σκοπός αυτού, η οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Μολάων.

Άξιοι συγχαρητηρίων ηθοποιοί και λοιποί συντελεστές του θιάσου, μαζί με τους θεατές, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό για τον σκοπό αυτό. Εκτός από την κοινωνική τους προσφορά, πήραν άριστα σε ερμηνεία, φωτισμό και μουσική επιμέλεια που σε μεταφέρει στην Ελληνική πραγματικότητα της εποχής του ’50, της γειτονιάς, αυτών που ζύμωσαν το χώμα της πατρίδος με δάκρυα, βάσανα και μόχθο κι οι μπουλντόζες τους ξεσπίτωσαν, αφήνοντάς τους με μοναδική ελπίδα αυτήν της ξενιτιάς.


Η φετινή καλοκαιρινή παρουσία των «Αιθεροβάμονων», θα κλείσει στο Σαϊνοπούλειο την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, με το ίδιο έργο φυσικά, την «Αυλή των θαυμάτων».

Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη Συντελεστές Παράστασης: Σκηνοθέτης Μαρία Σιουρούνη σκηνικά: Δ. Κοντίσης & Μ. Μπελεγρή (μακέτα), Κ. Πανάγος (κατασκευή), Σ. Αποστολάκης (τοποθέτηση), Β. Κουτσογιαννοπούλου (χρώματα) μουσική Κ. Δουμανάς φώτα & ήχος Γ. Σάκκαρης υποβολέας Θ. Λεμπέση Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Μ. Βολάκου, Μ. Μανιάτη, Ι. Μουτσατσός, Κ. Δουμανάς, Ματ. Μαχαίρα, Αρ. Τσολομύτη, Β. Μαρτσούκου, Ν. Καπετάνιος, Γρ. Παντελής, Η. Κοτσώνης, Ο. Ντανάκα, Δ. Πλεμμένος, Αθ. Παυλάκης, Β. Αποστολάκος.

Φωτο...Χ. Ζερβάκος

pakia-lakonia.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ