2012-08-22 12:55:21
Φωτογραφία για Αφίχθησαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες από την Συρία...
Από καιρό τους περιμέναμε τους λαθρομετανάστες από την Συρία και να που ήρθαν! Στη Μυτιλήνη, λοιπόν, κατελήφθησαν από το Λιμενικό οι 15 πρώτοι Σύριοι λαθρομετανάστες, άρτι αποβιβασθέντες με φουσκωτό σκάφος από την Τουρκία. Την ίδια ώρα, δεύτερο φουσκωτό που εντοπίστηκε να έρχεται στο νησί από την Τουρκία καταδιώχθηκε και «συνελήφθησαν» άλλοι 10 Σύριοι και ο (Τούρκος) δουλέμπορος που τους κουβάλησε.

Πρόκειται για το πρώτο κύμα που μας στέλνουν «πεσκέσι» οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι. Και έπονται πολλά ακόμη, καθότι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταφύγει σε πανάθλιους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία και αδημονούν να έρθουν στον ελληνικό «παράδεισο»! Κι όπως καταλαβαίνετε, οι λαθρομετανάστες αυτοί μας έρχονται κατάλληλα δασκαλεμένοι και –σε αντίθεση με τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες που δεν φέρουν πάνω τους έγγραφα- αυτοί σίγουρα θα έχουν έγγραφα που να πιστοποιούν ότι είναι από την Συρία, έτσι ώστε να κάνουν αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα τους δοθεί στα σίγουρα, εφόσον στην πατρίδα τους γίνεται εμφύλιος πόλεμος! Και βέβαια, θα παραμείνουν στην Ελλάδα επ’ άπειρον!


Μόνη λύση το άμεσο σφράγισμα των συνόρων και η άμεση απέλαση όσων έρχονται! Να δηλώσει αδυναμία η Ελλάς να εφαρμόσει τον νόμο για τους πρόσφυγες –και υπάρχουν χίλιοι λόγοι που μπορεί να επικαλεστεί γι’ αυτό. Αλλιώς, χαθήκαμε! Άσυλο να τους δώσουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα (ΗΠΑ) κι αυτοί που το συντηρούν (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.λπ.). Για να νιώσουν και τη… γλύκα!

xanet.gr

Μεγαλώνει το κύμα σύριων προσφύγων προς την Τουρκία Ενδέχεται να κλείσουν τα σύνορα

Σύμφωνα με έναν τούρκο αξιωματούχο αλλά και πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, περίπου 2.500 άνθρωποι εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, για να ξεφύγουν από τη συνεχή βία.

Σημειώνεται ότι είναι το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων εντός 24 ωρών, τις τελευταίες εβδομάδες. Η πλειοψηφία των προσφύγων πέρασε στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Χατάι, που συνορεύει με το συριακό έδαφος.

Την ίδια ώρα υπάρχουν εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως από το Ιντλίμπ και την Αλέπο που είναι μπλοκαρισμένοι στη συριακή πλευρά των συνόρων, τα οποία ευελπιστούν να διασχίσουν αύριο ώστε να βρεθούν σε ασφαλές τουρκικό έδαφος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Τουρκία φιλοξενεί 70.000 Σύριους και καταβάλει προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στο μεγάλο αριθμό προσφύγων που διαμένει στο έδαφος της.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του θα είναι σε θέση να δεχτεί έως 100.000 πρόσφυγες και σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας μέσα στη Συρία, για τους πρόσφυγες που δεν θα προλάβουν να περάσουν τα σύνορα πριν «κλείσουν».
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ