2012-08-20 13:18:07
Φωτογραφία για Τα λάθη που οδήγησαν την Αστυνομία στην σύλληψή του Θεοφίλου
Αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι για την ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας και την άγρια δολοφονία του οδηγού ταξί στην Πάρο. Εχθές δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και το προφίλ του 30χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ με τέσσερις σφαίρες τον 53χρονο οδηγό ταξί. Ο 29χρονος Τάσος Θεοφίλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 17-12-1982. Η οικογένειά του χαρακτηρίζεται εύπορη και χαμηλών τόνων.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μία οικογένεια καλού μορφωτικού επιπέδου που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα για κάποιο αρνητικό σχόλιο. Κάποιοι ανέφεραν ότι ο πατέρας του 30χρονου είναι συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός ενώ κάποιοι άλλοι μίλησαν για χρόνια ασχολία τους με το διαλογισμό και την Yoga.

Τελείωσε την Θεολογική σχολή του ΑΠΘ και οι γείτονες τον χαρακτηρίζουν ως ένα παιδί της διπλανής πόρτας , ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τα social media , που ασχολείτο κατά καιρούς με τον διαλογισμό.


Ο 30χρονος πτυχιούχος Θεολογίας αφού απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή έκανε διάφορες ευκαιριακές δουλειές, όπως σερβιτόρος, υπάλληλος ντελίβερι και διανομέας διαφημιστικών φυλλαδίων.

Από τη στιγμή που μετακόμισε στην Αθήνα με την μεγαλύτερη αδελφή του έπαψε να επισκέπτεται συχνά τους γονείς του στην Θεσσαλονίκη.

Τα λάθη που οδήγησαν την Αστυνομία στην σύλληψή του

Χάρη στο γενετικό υλικό από το καπέλο αλλά και από άλλες μικρές λεπτομέρειες οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτοποίησή του και στην σύλληψή του στο Μοναστηράκι, το Σάββατο το μεσημέρι.

Τέσσερα ήταν τα λάθη – κλειδιά που τον πρόδωσαν:

1. Τον είχαν εντοπίσει τον Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης διάφορα αξεσουάρ.

2. Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε με καουμπόικο. Ήταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι.

3. Όταν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, «βοήθεια ληστεία» και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του, το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.

4. Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη. Ο Θεοφίλου επέστρεψε από την Πάρο με πλοίο της γραμμής.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν έξω από τον σταθμό του Μετρό στη στάση Κεραμεικός. Όταν τον πλησίασαν διαπίστωσαν ότι στον ώμο του είχε ένα σακίδιο που έφερε αυτοκόλλητο “I Love Paros ”.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ