2012-08-20 11:48:03
Φωτογραφία για Κλειδώνει το σενάριο της ηπιότερης εφεδρείας
Ηπιότερο φαίνεται να είναι το νέο σενάριο για την εφεδρεία που σύμφωνα με τον Τύπο της Δευτέρας έχει διαμορφώσει το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να παραδοθεί στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των "Νέων", το εν λόγω σενάριο προβλέπει ότι η διάρκεια παραμονής των δημοσίων υπαλλήλων στην εφεδρεία θα είναι τρία χρόνια, κατά τα οποία θα λαμβάνουν το 65% του βασικού μηνιαίου μισθού τους (έναντι του ενός έτους και του 60% σήμερα), ενώ θα εξαιρούνται από το μέτρο όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και ο αριθμός αυτών που θα οδηγηθούν στην εφεδρεία επιχειρείται να είναι μικρότερος από ό,τι στο αρχικό σχέδιο και συγκεκριμένα να περιοριστεί στους 35.000, έναντι 45.000.

Σύμφωνα με το "Έθνος", σε εφεδρεία θα τεθούν και 3.000 άτομα που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από την υπηρεσία τους επικαλούμενοι ψυχολογικούς ή άλλους λόγους.

Μετά την παρέλευση της τριετίας, οι υπάλληλοι θα αποχωρούν από το Δημόσιο.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2013.

Στόχος αυτής της ηπιότερης εκδοχής είναι να ικανοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ότι δεν θα συνεχιστεί η εφαρμογή του μέτρου με τη μορφή που είχε και η οποία - όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - απέτυχε.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ