2012-08-19 20:53:22
Φωτογραφία για Η ΧΙΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ :Ο χαμένος μας Παράδεισος θέμα στην Daily Mail
Ενώ η φλόγες κατακαίγουν το αιγαιοπελαγίτικο νησί, τα βρετανικά Μέσα δεν μένουν ασυγκίνητα μπροστά στην καταστροφή της Χίου.

“Χαμένος Παράδεισος: Οι κάτοικοι δύο χωριών  εγκαταλείπουν τις εστίες τους ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να συγκρατήσουν το πύρινο τείχος στο ελληνικό νησί”, αναφέρει στον τίτλο του σχετικού της δημοσιεύματος η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες με τους κατοίκους που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αλλά και τους τουρίστες που βρίσκονται στο νησί, να παρακολουθούν ανήμποροι την πύρινη λαίλαπα από την παραλία Το δημοσίευμα επισημαίνει τόσο την περιβαλλοντολογική καταστροφή όσο και τη ζημιά στον τοπικό τουρισμό.

Η Χίος είναι το 5ο μεγαλύτερο νησί στο ελληνικό αρχιπέλαγος και ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς η φυσική της ομορφιά και τα μεσαιωνικά χωριά της -που τώρα βρίσκονται σε κίνδυνο- προσελκύουν πολλούς τουρίστες.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν η Νέα Μονή, το μεσαιωνικό μοναστήρι που προστατεύεται από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, θα σωθεί από τις φλόγες, αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας τη ζημιά που έχει ήδη προκληθεί στην τοπική τουριστική βιομηχανία.
πηγή
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ