2012-08-16 13:33:15
Φωτογραφία για Γ. Πατούλης: Η βράβευσή του και η αδελφοποίηση με το Καστελόριζο! (Φωτογραφίες)
Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου ΕΔΔΥΠΠΥ τιμά για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο σε όλη της Ελλάδα και την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Δήμος Μεγίστης στις 17 Αυγούστου 2012, στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω.

Η βράβευση θα γίνει στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης-Καστελλόριζου, που θα πραγματοποιηθεί με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των δύο Δημάρχων κου Πατούλη και κου Πανηγύρη στις 17 Αυγούστου 2012 και ώρα 11:00 στο Δημαρχείο του Καστελλόριζου, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγίστης και αντιπροσωπείας του Δήμου Αμαρουσίου.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης στόχο έχει την στήριξη των ακρίτων του Καστελλόριζου με οποιοδήποτε τρόπο, μέσα από την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση τεχνογνωσίας στο τομέα της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας, της τουριστικής ανάπτυξης και άλλων πεδίων δράσεων.


Πρόκειται για μια πράξη ύψιστου εθνικού συμβολισμού που σκοπεύει στην υιοθέτηση των προβλημάτων των ακριτών του Καστελόριζου που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Αφουγκραζόμενοι τις καρδιές των κατοίκων της Μεγίστης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους ανθρώπους που κρατούν τις θερμοπύλες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν είναι πια μόνοι. Υποσχόμαστε να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Μέσα από την αδελφοποίηση των Δήμων μας, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τους πατριώτες αυτούς που θυσιάζουν τη ζωή τους και την ψυχή τους στο ακριτικό Καστελλόριζο, όπως έκανε η Κυρά της Ρω. Η εθνικογεωγραφική σημασία του Καστελλόριζου είναι μεγάλη και σπουδαία για κάθε Έλληνα. Εδώ χτυπά δυο φορές η καρδιά τους, για την Ελλάδα, για την πατρίδα». δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης.

Μέσα από την αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει καινοτόμες πρωτοβουλίες του και πρακτικές σε πολλά επίπεδα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη δομών που βοηθούν την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη ισότιμα, είτε βρίσκεται στο Μαρούσι είτε στο Καστελόριζο.

Επίσης, μέσα από αυτή τη διαδημοτική συνεργασία, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ ξεκινά προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.

Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης και η βράβευση του Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κου Πατούλη τελούνται στο πλαίσιο εκδήλωσης τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της μεγάλης ηρωίδας του Ελληνικού Έθνους, της Κυράς της Ρω.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παρατίθεται ακολούθως:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

11:00 π.μ. Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου:

1. Αδελφοποίηση Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης. Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.

2. Σύμφωνο συνεργασίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το Δήμο Μεγίστης για την Ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόριζο.

18:00 μ.μ. Αναχώρηση για τη Ρω.

Τρισάγιο στον τάφο της Κυράς της Ρω. Κατάθεση στεφάνων από Αρχές - στρατό, περιφέρεια, δήμο Μεγίστης και ΕΔΔΥΠΠΥ

20:30 μ.μ. Έναρξη εκδήλωσης αφιερωμένη στα 30 χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.

Χαιρετισμός Δημάρχου Μεγίστης, κ. Παύλου Πανηγύρη.

Χαιρετισμός Προέδρου Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, κ. Γιώργου Πατούλη.

Βραβεύσεις των:

1. Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. κ. Γεωργίου Πατούλη

2. Δημοσιογράφο κ. Φώτη Σιούμπουρα

3. Τέως Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου κ. Χαλκιώτη

4. Εκπρόσωπο του Συλλόγου «Φιλίας» και συμπατριώτη μας κ. Γεώργιο Καϊλή

5. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου

6. Βράβευση εις την μνήμη του Αείμνηστου Ναυάρχου Μιχαήλ Αγαπητού

7. Ομιλία Αντιδημάρχου Δήμου Μεγίστης Γιώργος Αχλαδιώτης

Βίντεο με Ιστορική Αναδρομή στη Κυρά της Ρω

21:00 μ.μ Μουσική συναυλία με τους: Αγαπητό Πάχο – Ίρις Μαυράκη – Μίλτο Πασχαλίδη και εκλεκτούς ρόδιους καλλιτέχνες. ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

11:00 π.μ. Αγιασμός και Εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμου Μεγίστης

13:00 μ.μ. Γεύμα

www.markos.tv
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ