2012-08-16 10:39:03
Φωτογραφία για ΑΕΠ: Δεν είναι αυτό που νομίζεις! (τα μπιστρομαθηματικά στην ελληνική οικονομία)
Το ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει λύση, είναι πλέον σαφές! Πολιτικοί και πολιτικάντηδες, τεχνοκράτες, επιστήμονες, οικονομολόγοι, λαμόγια και τόσοι άλλοι, είναι σα να κάνουν σαν πρωτάρηδες πατινάζ σε πάγο στην προσπάθεια τους να καταλήξουν κάπου αλλά αυτό είναι αδύνατο! Και ο λόγος είναι ένας Το Vlavo Undertainment μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με ανθρώπους που έχουν φοιτήσει κοντά στον πανεπιστήμονα Douglas Adams έχει καταλήξει στο ΣΦΑΛΜΑ και ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω την αλήθεια, προσπαθώντας να αποδώσω τα επιστημονικά δεδομένα, όσο πιο απλά μπορώ, ώστε να γίνουν κατανοητά!

Η αρχή του λάθους βρίσκεται στο Α. Το “Α” λοιπόν στο αρκτικόλεξο ΑΕΠ μεταφράζεται ως Ακαθάριστο. Για κάποιον άγνωστο λόγο, αυτό το ορθρογραφικό λάθος πέρασε στους μαθηματικούς υπολογισμούς κι έτσι όλα, έκτοτε, πάνε στραβά, αφού όλα (έλλειμμα και χρέος) υπολογίζονται ως ποσοστό του ΑΕΠ! Όλα αυτά όμως παίρνουν άλλη μορφή, αν διορθώνοντας το λάθος μιλούσαμε πια για το Ακαθόριστο Εθνικό Προιόν!


Αυτόματα ο τρόπος υπολογισμού, όλο το πλαίσιο σκέψης και προσέγγισης του θέματος της ελληνικής οικονομίας φεύγει από το στενό πλαίσιο του λογιστή, χαρτογιακά, τραπεζίτη, υπολογιστή και περνά στον εκθαμβωτικό χώρο των Μπιστρομαθηματικών!

Όπως περιγράφει ο Douglas Adams στο “Η ζωή, το σύμπαν και τα πάντα“ η επιστήμη των Μπιστρομαθηματικών είναι ένας επαναστατικός τρόπος κατανόησης της συμπεριφοράς των αριθμών! Όπως ο Άινσταιν παρατήρησε ότι ο χρόνος δεν είναι κάτι το απόλυτο, αλλά εξαρτάται από την κίνηση του παρατηρητή στο χώρο, και ότι ο χώρος δεν είναι απόλυτος, αλλά εξαρτάται από την κίνηση του παρατηρητή στο χρόνο, έτσι τώρα έγινε αντιληπτό ότι οι αριθμοί δεν είναι απόλυτοι, αλλά εξαρτώνται από την κίνηση του παρατηρητή στα ρεστοράν (μπιστρό).

Για παράδειγμα, ένας μη απόλυτος αριθμός είναι ο αριθμός των ανθρώπων για τους οποίους έχει κλειστεί το τραπέζι. Αυτός μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων τηλεφωνημάτων στο ρεστοράν κι έπειτα δεν φαίνεται να έχει καμία προφανή σχέση με τον αριθμό των ανθρώπων που εμφανίζονται τελικά ή με τον αριθμό των ανθρώπων που έρχονται αργότερα ή με τον αριθμό των ανθρώπων που φεύγουν όταν βλέπουν ποιός άλλος έχει έρθει!

Ένας άλλος μη απόλυτος αριθμός, (αυτός που μας ενδιαφέρει κι έχει σχέση και με τον αριθμό που εκφράζει το Ελληνικό Ακαθόριστο Εθνικό Προϊόν, τον αριθμό που εκφράζει το έλλειμμα ή το Χρέος), είναι η δεδομένη ώρα αφίξεως! Πρόκειται για μια από αυτές τις πολύ παράξενες μαθηματικές έννοιες, ένας αντιπαραποκλειόμενος αριθμός. Ένας αριθμός δηλαδή που μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη τιμή, εκτός από τον εαυτό του! Στα μπιστρομαθηματικά η δεδομένη ώρα αφίξεως είναι εκείνη η χρονική στιγμή, κατά την οποία είναι αδύνατο να φτάσει οποιοδήποτε μέλος της παρέας!

Όπως επισημαίνει ο πανεπιστήμονας συγγραφέας, οι αντιπαραποκλειόμενοι αριθμοί, παίζουν πια ζωτικό ρόλο σε κλάδους των μαθηματικών, συμπεριλαμβανομένης και της στατιστικής και της λογιστικής! Σχηματίζουν επίσης, για πιο προχωρημένους, τις βασικές εξισώσεις που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του γνωστού Πεδίου ΚΑΠ (Κάποιου Αλλου Πρόβλημα).

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, γίνεται κατανοητό ότι οι βασικοί δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας δεν είναι παρά αντιπαραποκλειόμενοι αριθμοί, που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε άλλη τιμή, εκτός από αυτήν που τους έχει οριστεί! Αυτή η παραδοχή, μετά από μια σειρά εξισώσεων, καταλήγει σαφώς ότι η λύση στο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας είναι Κάποιου Άλλου Πρόβλημα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαία η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να αφήσει την τύχη των οικονομικών του ελληνικού κράτους, στα έμπειρα – σε τέτοια νούμερα – χέρια του Θεού και της Παναγίας!
vlavo.org
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ