2012-08-14 20:23:02
Φωτογραφία για Απειλή για διακοπή πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Την πρόθεσή τους να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν μετά τους φαρμακοποιούς του Πειραιά, και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Κορινθίας, της Μαγνησίας και της Κρήτης. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, που ανέρχονται σε 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές οι οποίες εκτελέστηκαν τον Μάιο και ακόμα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Για νέες κινητοποιήσεις προειδοποιεί και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο οποίος ζητά από το υπουργείο Υγείας την εξόφληση των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου, οπότε έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, νέες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Αύριο λήγει το τελεσίγραφο που παρήγγειλαν στο υπουργείο Υγείας, ότι αν δεν τους καταβληθούν τα οφειλόμενα για τα έτη 2010-2012 που δεν έχουν εξοφληθεί, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τις 20 Αυγούστου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ