2012-08-14 20:19:03
Φωτογραφία για Ρεν: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η οικονομία
Μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης απευθύνει ο Ευρωπαίος... επίτροπος Όλι Ρεν σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

"Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είμαστε μαζί σε αυτό (σ.σ.: την κρίση). Και οι ΗΠΑ έχουν δύσκολες επιλογές, ιδίως σε σχέση με το 'ταβάνι' χρέους και τον επικείμενο δημοσιονομικό 'λόφο'. Στην Ευρώπη μάθαμε διά της δύσκολης οδού ότι τα μη διατηρήσιμα δημοσιονομικά ελλείμματα πρέπει να διορθώνονται κάποτε.

Οι ΗΠΑ επωφελήθηκαν πρόσφατα από αφύσικα χαμηλές αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα, που είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος των εντάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Όταν οι πιέσεις υποχωρήσουν, το ίδιο θα συμβεί και με τη διάθεση για επενδύσεις στους «ασφαλείς λιμένες». Οπότε, ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Αντί αυτού, ας εργαστούμε μαζί και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού για να μάθουμε από το παρελθόν και να διασφαλίσουμε ότι θα εξέλθουμε από την κρίση ισχυρότεροι", κλείνει το άρθρο του ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο Ο. Ρεν υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε αποφασιστικό σταυροδρόμι, διορθώνοντας τις οικονομικές ανισορροπίες που δημιουργήθηκαν πριν από την κρίση του 2008. "Έχουμε σημειώσει αξιοθαύμαστη πρόοδο την τελευταία διετία", υπογραμμίζει και συμπληρώνει ότι ακόμα και η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο... Πάρις!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο... Πάρις!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ