2012-08-13 17:52:50
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από τους μετανάστες για τα τυφλά χτυπήματα βίας εναντίον τους
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ;;

Κραυγή αγωνίας, απόγνωσης αλλά και οργής εξέφρασαν σήμερα μετανάστες για τα τυφλά χτυπήματα βίας εναντίον τους που τα τελευταία 24ωρα διαδέχονται το ένα το άλλο. Μια ομάδα 20 περίπου μεταναστών από Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστών που ζουν στο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δασκαλογιάννη, με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων ωρών στο Ηράκλειο.

Οι αλλοδαποί καταγγέλλουν οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικές προεκτάσες και ζητούν από την πολιτεία να πάρει μέτρα για την προστασία τους, εκφράζοντας φόβους ότι θα υπάρξουν θύματα από την τυφλή βία. Οι μετανάστες κινήθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο με σκοπό να συναντήσουν την εισαγγελέα η οποία τους έδωσε ραντεβού για αύριο στις 9.30 το πρωί.

Ζητάμε από τον εισαγγελέα να μας προστατέψει

«Είναι αδικία να δεχόμαστε επιθέσεις χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα. Επειδή φταίει ένας δεν πρέπει να την πληρώνουν όλοι ανέφερε στο PrismaNews ένας εκ των μεταστατών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Έχουμε και εμείς γυναίκες και παιδιά και φοβόμαστε συμπλήρωσε ο ίδιος. Χτες κάποιοι Έλληνες πέταξαν βεγγαλικό στο σπίτι ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές και δυο άλλοι δέχτηκαν επίθεση στην παραλιακή. Προχτές έγινε φασαρία στον Μασταμπά. Ζητάμε απο την Εισαγγελέα να παρέμβει για την προστασία μας. Δεν μπορούμε να ζούμε σαν κυνηγημένοι. Να τιμωρηθούν όσοι έχουν κάνει κάτι, όχι όλοι».
prismanews
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ