2012-08-13 15:42:06
Φωτογραφία για Η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στους φονιάδες
Πολύτιμο υλικό για την εξιχνίαση του φονικού, το καρτοκινητό που έπεσε από τον έναν ληστή, καθώς και το βίντεο που δείχνει ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά των φονιάδων

Στοιχεία έχουν λάβει οι Αρχές και από το καμένο αυτοκίνητο. Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι πινακίδες του ήταν κλεμμένες, ενώ το ίδιο αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2010

Σφίγγει ο κλοιός για τους κακοποιούς που το πρωί της Παρασκευής δολοφόνησαν εν ψυχρώ 54χρονο οδηγό ταξί ύστερα από ληστεία σε τράπεζα της Πάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τους δύο από τους δράστες, ωστόσο δεν τους έχουν εντοπίσει. Για τον λόγο αυτό, το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται στην Πάρο και στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Παρά τον κυνισμό που επέδειξαν, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 54χρονο Δημήτρη Μίχα, οι δράστες φαίνεται πως υπέπεσαν σε λάθη.


Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένα καρτοκινητό τηλέφωνο που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους κακοποιούς. Το κινητό φαίνεται πως έπεσε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον 54χρονο ταξιτζή έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας στη Νάουσα. Επίσης, ένα φουλάρι και ένα τζόκεϊ που -όπως όλα δείχνουν- ανήκουν στους δολοφόνους του Δημήτρη Μίχα δίνουν στους αξιωματικούς πολύτιμο υλικό για τον εντοπισμό τους. Ηδη, τα υλικά βρίσκονται στα εξειδικευμένα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και οι απαντήσεις αναμένονται.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Alpha Bank αλλά και από τις υπόλοιπες που διατίθενται στο νησί, στην πορεία που ακολούθησαν οι ληστές. Οπως προκύπτει από την επεξεργασία της εικόνας, τα χαρακτηριστικά των ληστών είναι ευδιάκριτα και με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διατίθενται, οι αξιωματικοί θεωρούν θέμα χρόνου να φτάσουν στη σύλληψή τους.

Στοιχεία έχουν λάβει οι Αρχές και από το καμένο αυτοκίνητο, το οποίο αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε ενοικιαστεί από γραφείο στην Αθήνα. Οπως προέκυψε από την εξονυχιστική έρευνα, οι πινακίδες του ΙΧ ήταν κλεμμένες, ενώ το ίδιο αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2010 σε πολυκατάστημα της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Για τη ληστεία τότε είχε συλληφθεί ένας Αλβανός υπήκοος που οδηγώντας δεύτερο όχημα, στην προσπάθεια να διαφύγει, είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει δύο άτομα.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πού μπορεί να κρύβονται οι δράστες. Το ενδεχόμενο να βρίσκονται ακόμη στην Πάρο είναι ανοιχτό, καθώς αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο όπου έκαψαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν μετά τη δολοφονία δεν θυμούνται ταχύπλοο να απομακρύνεται από το σημείο.

Από την άλλη, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι στην περιοχή Νταμουλή του Αμπελά όπου βρέθηκε το ΙΧ είναι το πιο κοντινό σημείο προς τη Νάξο. Οπότε, οι έρευνες συνεχίζονται παντού.

Ο «εγκέφαλος»

Λίγα λουλουδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου βρίσκεται από χθες ένας 33χρονος Αρμένιος, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που διέπραξαν τις δύο ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή της Χερσονήσου, στις 10 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου. Ο 33χρονος συνελήφθη ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στο σπίτι του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων από την κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά. Ο ίδιος φέρεται να αναγνωρίστηκε με βεβαιότητα και από την υπάλληλο του κοσμηματοπωλείου.

Διάλογοι

Μαρτυρία του αυτόπτη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μαρτυρία του μοναδικού πελάτη που την ώρα της ληστείας βρισκόταν μέσα στην τράπεζα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, παρά το γεγονός ότι οι ληστές «μάζευαν» ό,τι ρευστό κυκλοφορούσε στο υποκατάστημα, όταν η ταμίας τούς ενημέρωσε ότι το ποσό που ήταν πάνω στον γκισέ ήταν δικό του, εκείνοι είπαν: «Λεφτά πελατών δεν παίρνουμε, μόνο της τράπεζας θέλουμε», αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες με τη δήλωσή τους!

Η μαρτυρία του πελάτη αναφέρει πως οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα σαν πελάτες. Ξαφνικά, όταν και οι τρεις είχαν μπει μέσα, φώναξαν «ληστεία», κλείδωσαν την πόρτα της τράπεζας και κατέβασαν τα στόρια.

Οπως λέει ο άνδρας, οι κακοποιοί είχαν μεταξύ τους ενδοσυνεννόηση και επικοινωνούσαν με τον «τσιλιαδόρο» που τους περίμενε έξω. Δεν ήταν απότομοι με εργαζομένους και πελάτη, αλλά «ζόρισαν» τον διευθυντή να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, κάτι που τελικά δεν πέτυχαν. Μια γυναίκα που εκείνη την ώρα προσπάθησε να μπει στην τράπεζα και διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη, τούς έκανε να επισπεύσουν τις κινήσεις τους και να φύγουν τελικά με όσα χρήματα βρήκαν εκτός χρηματοκιβωτίου.

Τέλος, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Παριανού, οι ληστές «μιλούσαν καθαρά ελληνικά. Οι φράσεις που είπαν βέβαια ήταν εκφράσεις καθημερινές, αλλά τα ελληνικά τους δεν είχαν ξενική προφορά».
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ