2012-08-13 08:11:05
Φωτογραφία για Λονδίνο 2012 – Ρογκ: «Το σύστημα λειτουργεί»
Στην σωστή αντιμετώπιση των κρουσμάτων ντόπινγκ από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΔΟΕ και της διοργανώτριας αρχής των Ολυμπιακών Αγώνων στάθηκε ο Ζακ Ρογκ στη συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση των 30ων Αγώνων του Λονδίνου. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μαζί με τους διοργανωτές του «Λονδίνου 2012», παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την διοργάνωση, αν και δεν… αποκάλυψε αν θα χαρακτηρίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως τους πιο επιτυχημένους.

«Και πάλι με ρωτάτε για το χαρακτηρισμό των Αγώνων. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την τελετή λήξης να ακούσετε τι θα πω. Θα πω "Αυτοί οι Αγώνες ήταν..." κάτι, ένα μεγάλο πράγμα, σίγουρα, αλλά δεν θα αποκαλύψω τι πρόκειται να πω. Νομίζω ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό και σίγουρα θα εκφράσω την ευγνωμοσύνη της ΔΟΕ», ήταν αρχικά τα λόγια του Ζακ Ρογκ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία των αθλητών της Μεγάλης Βρετανίας που συνέβαλε στην εξαιρετική ατμόσφαιρα των φιλάθλων στους χώρους που φιλοξένησαν τα Ολυμπιακά αθλήματα, τονίζοντας πως κάτι ανάλογο θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι Βραζιλιάνοι το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη συμμετοχή του κοινού και τη γενικότερη ατμόσφαιρα των Αγώνων».


Ακόμα, στάθηκε στην κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αγγλία με τον διορισμό του Σεμπάσιαν Κόε σε «πρεσβευτή της κληρονομιάς των Αγώνων», έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει ως στόχο να διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα μακροπρόθεσμα οφέλη των Ολυμπιακών.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στάθηκε ο Ζακ Ρογκ είναι τα οφέλη από την προβολή των Αγώνων σε όλο τον κόσμο, αφού υπολογίζεται ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια νέους θα προσελκύσει η διοργάνωση σε όλο τον κόσμο, ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ερωτηθείς για τους ελέγχους ντόπινγκ και το γεγονός πως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε μόλις ένα δείγμα θετικό σε απαγορευμένη ουσία, απάντησε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι συλλάβαμε αθλητές που θέλησαν να κλέψουν και στις δύο φάσεις, πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ίσως θα πρέπει να σας θυμίσω ότι είχαμε 117 υποθέσεις με θετικά δείγματα, μεταξύ Απριλίου 2012 και της ημέρας που άνοιξε το Ολυμπιακό Χωριό.

Έτσι, 117 αθλητές κόπηκαν από τους Αγώνες πριν αρχίσουν. Αυτοί οι 117 απατεώνες δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των καθαρών αθλητών στους αγώνες. Θα πω για μία ακόμη φορά ότι το σύστημα λειτουργεί».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ