2012-08-12 21:10:06
Φωτογραφία για ΓΚΟΓΚΙΤΣ : ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ
Οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει το τελευταίο διάστημα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και στα φιλικά που έχουν δώσει οι ερυθρόλευκοι είναι οι Κώστας Μήτρογλου και Μπάμπης Λυκογιάννης.

Ο Μήτρογλου δείχνει πως έχει επιστρέψει στον Ολυμπιακό αποφασισμένος να πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν και να καταφέρει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στα τεστ της ομάδας έχει δείξει πως είναι έτοιμος να να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στην 11άδα των ερυθρόλευκων.

Από την άλλη, ο Λυκογιάννης φαίνεται πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Θρύλου, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μέχρι τώρα παίζει σε όλα τα φιλικά των ερυθρόλευκων και παράλληλα έχει μοιράσει δύο ασίστ στα ματς με Βίλεμ και Μάλαγα σε Ολλανδία και «Γ. Καραϊσκάκης», αντίστοιχα.

Για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές μίλησε στον «Γαύρο» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και πρώην προπονητής των Νέων, Σίνισα Γκόγκιτς. Είναι από τους ανθρώπους που έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και έχει «φορτώσει» τα αντίπαλα δίχτυα με αρκετά γκολ, οπότε ξέρει καλά τη θέση του επιθετικού και μπορεί να μιλήσει για τον Μήτρογλου, ενώ όσον αφορά στον Λυκογιάννη, ο Σίνισα Γκόγκιτς, γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αφού τον είχε παίκτη στους Νέους του Ολυμπιακού.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε τον Λυκογιάννη παίκτη στους Νέους, οπότε τον γνωρίζετε και αρκετά καλά. Πείτε μας δυο λόγια για την αξία του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το παιδί δείχνει από μόνο του τι πραγματικά αξίζει. Μέχρι τώρα σε όλα τα φιλικά που έχει παίξει έχει καλή απόδοση και παίρνει άξια χρόνο συμμετοχής από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Πιστεύω πως είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία για να πραγματοποιήσει μια σπουδαία καριέρα, και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Βέβαια, θα πρέπει και ο ίδιος να δουλέψει και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, αφού έχει τις δυνατότητες για να το κάνει.

Ε: Τα δυνατά του στοιχεία τα βλέπουμε όλοι. Τα αδύναμά του ποια πιστεύετε πως είναι;

Α: Δεν χρειάζεται εγώ να πω πού είναι αδύναμος ο Μπάμπης. Ξέρει και ο ίδιος ποιες είναι οι αδυναμίες του και πού πρέπει να δουλέψει σκληρά στις προπονήσεις για να βελτιωθεί.

Ε: Τι αντίκτυπο έχει στην ακαδημία του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ένας από τους παίκτες προχωρά;

Α: Πιστεύω ότι είναι καλό για όλους τους ανθρώπους στην ακαδημία. Τόσο τους υπεύθυνος, όσο όμως και τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Εξάλλου, αυτό που θέλουμε όλοι είναι να βλέπουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Ε: Τι θέση νομίζετε είναι καλύτερα να παίζει ο Λυκογιάννης;

Α: Εγώ τον έβαζα περισσότερο στην άμυνα ως αριστερό μπακ. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα για τον ίδιο να αγωνίζεται σε αυτή τη θέση, γιατί είναι παίκτης που χρειάζεται να έχει χώρο μπροστά του για να μπορεί να αναπτύσσεται στο γήπεδο. Ενώ όταν παίζει μπροστά έχει λιγότερο χώρο και δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι που θέλει. Έτσι νομίζω.

Ε: Ως ποδοσφαιριστής παίζατε επιθετικός και ξέρετε τη θέση αυτή, τι γνώμη έχετε για τον Μήτρογλου;

A: Πιστεύω ότι με τις εμπειρίες που έχει πάρει από τις προηγούμενες χρονιές που δινόταν δανεικός από τον Ολυμπιακό, και βοήθησε όπου πήγε, έχει επιστρέψει καλύτερος. Κατάλαβε τι πρέπει να αλλάξει και να μην κάνει ξανά τα ίδια λάθη, είναι πιο έμπειρος και βλέπουμε ότι παλεύει για μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Πιστεύω πως τα πάει μια χαρά. Ξέραμε από πριν τις δυνατότητες του Μήτρογλου αλλά πρέπει να δουλέψει για να γίνει καλύτερος και να καθιερωθεί.

«Υπάρχει και ο Διαμαντάκος...»

Ο Σίνισα Γκόγκιτς μάς μίλησε από μόνος του και για τον Δημήτρη Διαμαντάκο, τον οποίο επίσης είχε στους Νέους του Ολυμπιακού, όμως φέτος θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Πανιώνιο: «Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι στην ακαδημία του Ολυμπιακού γίνεται καλή δουλειά. Μέσα απ’ αυτή τη δουλειά βγήκε και ο Λυκογιάννης, ενώ υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον την ομάδα. Πιστεύω ότι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Είναι καλός επιθετικός με μεγάλες δυνατότητες, αρκεί φυσικά και αυτός να δουλέψει περισσότερο. Είναι πάντως ένας παίκτης που επίσης μπορεί να κάνει καλή καριέρα».

Όσον αφορά στην τωρινή κατάσταση του Σίνισα Γκόγκιτς, ως προπονητής στον Εργοτέλη: «Πιστεύω ότι κάνουμε καλή δουλειά και έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε δώσει μέχρι τώρα κάποια φιλικά και είμαστε σε καλή κατάσταση, τα παιδιά έχουν δείξει αρκετά καλά πράγματα και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ