2012-08-12 17:51:38
Φωτογραφία για Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Κομιούνιτι Σιλντ
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο Νησί νικώντας 3-2 την Τσέλσι στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ. Με 10 παίκτες από το 42' οι Λονδρέζοι, τρομερό γκολ από Τέβες.

Το 4ο Κομιούνιτι Σιλντ στην ιστορία της και πρώτο μετά το 1972 κατέκτησε το απόγευμα της Κυριακής η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 3-2 της Τσέλσι στον τελικό που έλαβε χώρα στο "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Αγγλίας άνοιξαν το σκορ στο 40' με τον Τόρες όμως δύο λεπτά αργότερα έμειναν με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι, ύστερα από την απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρυσε ο Ιβάνοβιτς.

Η αλλαγή αριθμητικών ισορροπιών είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης η πρωταθλήτρια Σίτι, η οποία κυριάρχησε από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πέτυχε τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά.

Ο Γιάγια Τουρέ ισοφάρισε στο 53', ο Κάρλος Τέβες ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 59', ενώ ο Νασρί διεύρυνε το προβάδισμα των "πολιτών" σκοράροντας στο 65'.


Οι "μπλε" κατάφεραν να μειώσουν στο 79' με τον Μπέρτραντ, όμως το γκολ αυτό αποδείχτηκε πως ήταν της... παρηγοριάς, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να διατηρεί το υπέρ της 3-2 και να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Αυτός μάλιστα ήταν ο τρίτος τίτλος επί θητείας Μαντσίνι στον πάγκο της Σίτι, καθώς πέρα από το περσινό πρωτάθλημα πήρε και το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2010-2011.

Το προφίλ του τελικού

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες, Μάτα (75' Στάριτζ), Αζάρ (71' Μπέρτραντ), Τόρες

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Σάβιτς (46' Κλισί), Κολάροβ, Μίλνερ, Ντε Γιονγκ, Τουρέ, Νασρί (77' Σίλβα), Αγκουέρο, Τέβες (89' Ντζέκο)

Γκολ: Τόρες (40'), Μπέρτραντ (79') / Τουρέ (53'), Τέβες (59'), Νασρί (65')

Κίτρινες κάρτες: Ραμίρες, Μίκελ, Λάμπαρντ, Κόουλ, Μπέρτραντ / Σάβιτς, Κομπανί, Παντίλιμον

Κόκκινες κάρτες: Ιβάνοβιτς (42' απευθείας κόκκινη)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ