2012-08-12 17:41:11
Φωτογραφία για ΑΝΑΝΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Από τα γραφεία τύπου των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εκδόθηκαν οι πιο κάτω ανακοινώσεις που αφορούν τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση. 

''Το πακέτο με τα μέτρα που παρουσιάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο,  περιλαμβάνοντας νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Το δόγμα του μνημονιακότερου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και της τριανδρίας που συγκυβερνά είναι η απόλυτη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις της τρόικας για την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, μιας πολιτικής που τα αποτελέσματά της προκαλούν σοκ και δέος, οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση, την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και τη χώρα στην καταστροφή. 

Υπάρχει δίκαιη διέξοδος από την κρίση και αυτή περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και την εφαρμογή ενός  εναλλακτικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάταση της οικονομίας με αναδιανομή του πλούτου, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους''.


''Ο πρωθυπουργός είναι ήδη υπόλογος απέναντι στην κοινωνία'', αναφέρει σε δήλωσή του ο Ιωάννης Μοίρας, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και αναπληρωτής τομέα εκπροσώπησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνεχίζει:

''Ο ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων που φέρνει νέες οριζόντιες περικοπές, το παιχνίδι με την εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί σε απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές σε όφελος των γνωστών «λίγων και εκλεκτών», συνθέτουν τον καμβά πάνω στον οποίο εκτυλίσσεται η πολιτική των τριών προθύμων της συγκυβέρνησης. 

Όλα αυτά, απέχουν πολύ από όσα εξήγγειλαν λίγο πριν και λίγο μετά τις εκλογές οι τρεις αρχηγοί και ειδικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος στη δική του λογική του «λεφτά υπάρχουν», έταζε στους πολίτες επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, άμεση αποκατάσταση των αδικιών και εγγυημένη παραμονή στο ευρώ. 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο πρωθυπουργός είναι ήδη υπόλογος απέναντι στην Κοινωνία''.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κίτσεν και επίσημα!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κίτσεν και επίσημα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ