2012-08-11 12:06:54
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων της Πάρου..Τα κινητά τηλέφωνα «κλειδί» για τη σύλληψη των δραστών!!!
Οι έρευνες προς το παρόν στην Πάρο παραμένουν άκαρπες αλλά ούτε και στη γειτονική Νάξο εντοπίστηκε κάτι περίεργο παρά τις έρευνες σε δεκάδες ταχύπλοα σκάφη ενώ ακόμη και η περίπτωση τριών αλλοδαπών και ενός Έλληνα που ελέγχθησαν αποδείχθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Στην Πάρο βρίσκεται από χθες κλιμάκιο εξειδικευμένων αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στις έρευνες συνδράμει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα, όπως αστυνομικοί σκύλοι και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ από την Αττική και γειτονικά νησιά.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η συμβολή των εικόνων που θα δώσουν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος που έχουν καταγράψει τα πάντα, τόσο μέσα όσο και έξω από την τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δράστες, ο οποίος φαίνεται και πιο καθαρά από τους άλλους, μοιάζει με εκείνον που πυροβόλησε δέκα φορές στον αέρα στη ληστεία στις Σπέτσες της 16ης Ιουλίου, και ίσως είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μίχα.


Με ειδικά μηχανήματα οι αξιωματικοί της Ελληνικής αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από τα ...κινητά τους τηλέφωνα τους δολοφόνους που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 53χρονο ταξιτζή μετά την ληστεία που έκαναν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Νάουσα της Πάρου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα και ήρθαν σε επαφή με άλλους συνδέσμους καθώς το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν δύο φορές και μάλιστα να σκοτώσουν έναν άνθρωπο ίσως τους άλλαξε τα σχέδια.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η συμμορία ίσως διαθέτει γιάφκα στην περιοχή όπου και περιμένει έως ότου καταλαγιάσει ο θόρυβος και χαλαρώσουν οι έλεγχοι από τους δεκάδες αστυνομικούς που έχουν μεταβεί στο νησί, αφού τόσο στο λιμάνι της Παροικιάς και στο αεροδρόμιο της Πάρου οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Όλα δείχνουν πως ενδεχομένως η συμμορία διαθέτει γιάφκα στην περιοχή όπου και έχουν λουφάξει μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να χαλαρώσουν οι έλεγχοι από τους δεκάδες αστυνομικούς που έχουν μεταβεί στο νησί, αφού τόσο στο λιμάνι της Παροικιάς και στο αεροδρόμιο της Πάρου οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί. 

«Πιάστε τους, ληστές»

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα του υποκαταστήματος της ΑLPHA BANK στη Νάουσα της Πάρου, γύρω στις 8.20. Τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου -καθόλου ασυνήθιστο για τη μέρα και την ώρα στα νησιά-, μπήκαν στην τράπεζα με σκοπό να τη ληστέψουν.

Με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό από τον ταμία (οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 35.000-45.000 ευρώ) και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός τους ως «τσιλιαδόρος» με αναμμένη τη μηχανή. Όταν βγήκαν από το υποκατάστημα, κάποιοι υπάλληλοι έτρεξαν πίσω τους, φωνάζοντας «πιάστε τους, ληστές».

Κατά την έξοδό τους από την τράπεζα προς το αμάξι, στον δρόμο τους βρέθηκε ο Δημήτρης Μίχας.

Η πιάτσα των ταξί βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το υποκατάστημα και ο επαγγελματίας οδηγός κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε προς το μέρος τους για να τους εμποδίσει να διαφύγουν.

Τότε ήταν που αδίστακτα οι ληστές έστρεψαν το πιστόλι τους εναντίον του. Με δύο σφαίρες στο κεφάλι, του έκοψαν το νήμα της ζωής Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελά της Πάρου.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν νοικιασμένο από την Αθήνα και από εκεί φαίνεται πως ξεκινά το κουβάρι των ερευνών. Με ποιο όνομα νοικιάστηκε το μαύρο ΙΧ; Ποια στοιχεία συμπλήρωσαν το απαραίτητο παραστατικό για την ενοικίαση; Πώς και πότε έφτασε στην Πάρο από την Αθήνα;

Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά, λένε οι αστυνομικοί.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται το οπτικό υλικό από τις κάμερες της τράπεζας και των γύρω καταστημάτων, οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν μπροστά στο σκηνικό της αιματηρής επίθεσης, τα στοιχεία από το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και ένα φουσκωτό που λέγεται πως βρέθηκε στη Νάξο, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη συνδεθεί με τη ληστεία.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές, αν έχουν εγκαταλείψει την Πάρο, θα ήταν από την πρώτη ώρα, γι' αυτό οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στα γύρω νησιά των Κυκλάδων, όπως στην Αντίπαρο, τη Σύρο, τη Μύκονο και στα μικρότερα νησάκια που διαθέτουν πολλές ερημικές ακτές. Στο σημείο αυτό αναμένεται να φανεί χρήσιμο και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη Νάξο, καθώς το σημείο όπου βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι ληστές είναι σε μικρή απόσταση από αυτή.

Ωστόσο, οι ειδικοί εξετάζουν και το αντίθετο σενάριο, οι κακοποιοί να θέλησαν να μπερδέψουν τις διωκτικές αρχές και να κρύβονται σε εξοχικό σπίτι ή σε αγροικία στην περιοχή περιμένοντας να χαλαρώσει ο ασφυκτικός κλοιός της αστυνομίας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για πολλά κοινά στοιχεία της ληστείας της Νάουσας Πάρου με αυτή στις Σπέτσες πριν από λίγο καιρό, αλλά και τις φήμες που πέρυσι τέτοια εποχή κινητοποίησαν τις αστυνομικές αρχές σε πολλά νησιά των Κυκλάδων, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για χτύπημα ληστών σε τράπεζα μεγάλου νησιού.

Επίσης εξετάζεται και το οπτικό υλικό που «έπιασαν» οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟΥ

«Εργατικός και γλυκομίλητος. Οι πελάτες ζητούσαν μόνο αυτόν»

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά επέλεξε να συνδέσει τη ζωή του με την Πάρο. Ηταν το μέρος που διέμενε εδώ και πολλά χρόνια και εκεί που είχε διαμορφώσει την καθημερινή του ζωή...

Ο Δημήτρης Μίχας γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1958 και πήγε σχολείο στην Κηφισιά. Οπως ο ίδιος αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, αποφοίτησε το 1975. Στη συνέχεια, η ζωή τον έβγαλε στην Πάρο. Στον Αμπελά -τραγική ειρωνεία, αφού εκεί βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο των δραστών- είχε στήσει το σπιτικό του. Στη Νάουσα έμελλε να αφήσει και την τελευταία του πνοή...

«Δουλεύαμε μαζί, εκείνος ως οδηγός, τα τελευταία 4 με 5 χρόνια», λέει στο «Εθνος» ο Γιάννης Πετρόπουλος, ιδιοκτήτης του ταξί στο οποίο εργαζόταν ο 54χρονος. «Ανθρωπος του μεροκάματου και της δουλειάς. Εργατικός και γλυκομίλητος, ό,τι κι αν τον απασχολούσε στην προσωπική του ζωή. Μας είχε κάνει εντύπωση που οι πελάτες ζητούσαν μόνο αυτόν. Τόσο καλή εντύπωση τους είχε αφήσει», μας λέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας οδηγός είχε ένα παιδί από τον πρώτο του γάμο. Είχε πραγματοποιήσει και έναν δεύτερο γάμο, με τη Βαγγελία Δομάζου, κόρη του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζου και της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση. Το σοκ στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο. Πρόκειται για τη δεύτερη αποτρόπαια εγκληματική πράξη που λαμβάνει χώρα στο μικρό νησί των Κυκλάδων, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης κοπέλας στη Χρυσή Ακτή στις 22 Ιουλίου. Οι ντόπιοι μιλούν ανοιχτά πλέον για ελλιπή αστυνόμευση που θέτει τη ζωή όλων, μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών, σε κίνδυνο.

«Για μένα, ο θλιβερός χαμός του Δημήτρη αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης που αντιμετωπίζουμε στην Πάρο. Ας το ακούσουν αυτό οι ιθύνοντες και ας είναι εκείνος ο τελευταίος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του...», συμπληρώνει ο Γ. Πετρόπουλος.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάζουν τυχόν σχέση με τη ληστεία των Σπετσών

Τις τυχόν υπόγειες διαδρομές μεταξύ... Σπετσών και Πάρου εξετάζουν οι αστυνομικοί. Στα μέσα Ιουλίου, τρεις άνδρες και μία γυναίκα εισέβαλαν οπλισμένοι με πιστόλια σε υποκατάστημα της Alpha Bank των Σπετσών. Aρπαξαν τα χρήματα, πήραν για ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους και διέφυγαν με ταχύπλοο που είχαν αφήσει σε ερημική παραλία του νησιού.

Οι ληστές, οι οποίοι φαίνεται ότι εκτός από καλά οργανωμένοι ήταν και γνώστες του ποσού των χρημάτων που υπήρχαν στο υποκατάστημα, βγήκαν σε παραλία στο Πόρτο Χέλι, όπου και έβαλαν φωτιά στο σκάφος.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε αμέσως μετά τη ληστεία το Λιμενικό για τη σύλληψή τους, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. Πολλές είναι οι ομοιότητες, αλλά και οι διαφορές μεταξύ των δύο ληστειών. Στην πρώτη, στις Σπέτσες, ανάμεσα στους ληστές ήταν και μία γυναίκα, κάτι που δεν «αναγνωρίζεται» στη ληστεία της Πάρου. Επίσης, οι ληστές διέφυγαν με μοτοσικλέτες τότε, ενώ χθες με αυτοκίνητο.

Ωστόσο ο... «επαγγελματισμός» των ληστών και στις δύο περιπτώσεις, το γεγονός ότι επέλεξαν νησιά στο σημείο που βρίσκεται πιο κοντά με άλλες περιοχές, καθώς και η φωτιά στο μέσο διαφυγής τους είναι τα κοινά σημεία των δύο επιθέσεων...
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ