2012-08-11 12:00:18
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 11-08-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στις εφημερίδες είναι η κατάσταση της οικονομίας, τα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση και οι υποδείξεις της τρόικας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο του Σαββάτου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα 20 μέτρα για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τραπέζι των αποφάσεων είναι : Τέλος στα δώρα από τις επικουρικές, ψαλίδι από τα 700 Ευρώ σύνταξης, ελάχιστη σύνταξη με 6.500 ένσημα, ΕΚΑΣ μόνο σε άνω των 65 ετών και μείωση ή κατάργηση σύνταξης ΟΓΑ για εισοδήματα άνω των 12.000 Ευρώ."

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Άγριο κούρεμα στις συντάξεις για να βγει ο λογαριασμός των 11,5 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει και η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σειρά δράσεων κατά της φοροδιαφυγής. Την ίδια στιγμή εξετάζει νέο μαχαίρι στις συντάξεις από τα 700 ευρώ και πάνω και από το πρώτο ευρώ, ενώ μειώνονται κατά 40% οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η λίστα των δακρύων- Μελέτη σοκ για την αγορά εργασίας: η ανεργία θα φτάσει στο 28% αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προαναγγελθεί".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Στουρνάρας παρέδωσε χθες στην τρόικα εισήγηση για 6,5 δισ. και αναζητεί ακόμα 5 δισ... αλλά -επικαλούμενη εκτιμήσεις του επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββα Ρομπόλη- επισημαίνει ότι όταν έλθουν και τα μέτρα των 11,5 δις η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 28 με 29%".

ΕΘΝΟΣ: "Συμβόλαιο ειλικρίνειας από την εφορία- νέο δόγμα σχεδιάζει το υπουργείο οικονομικών για χρέη και πρόστιμα ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι τέσσερις μεγάλες αλλαγές είναι : ευκολίες πληρωμής και μεγάλες εκπτώσεις σε όσους αποδέχονται παραβάσεις και έρχονται σε διακανονισμό, διαγραφή προστίμων για την πρώτη παράβαση, σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τις επιχειρήσεις και αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Έξω ο Άκης με "βραχιολάκι" παρακολούθησης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Για τον φόβο των Ιουδαίων και των απειλών για αποκαλύψεις μεγάλων ονομάτων συντονίζουν νόμιμη απόδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου... καθώς υπάρχει τρόμος και φόβος στο περιβάλλον του Σημίτη, απόστρατων στρατηγών, αλλά και νυν κλαρούχων, ακόμη και κάποιων μεγαλοσχημόνων της ΝΔ, που πέρασαν από το αμαρτωλό υπουργείο.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ευνοϊκές αλλαγές στην τακτοποίηση αυθαιρέτων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΥΠΕΚΑ βελτιώνει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και στο τραπέζι βρίσκεται η μείωση των προστίμων, με αναπροσαρμογή του συντελεστή παλαιότητας και την αύξηση των δόσεων από 48 σε 60. Παρατείνεται επίσης έως το τέλος του 2012 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Ντέρμπι για τρεις με γαλλική διαιτησία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δύο γαλλικές τράπεζες γίνονται καταλύτες της αναδιάρθρωσης του πιστωτικού συστήματος" και προσθέτει ότι "ελαφρύ προβάδισμα έχει η alpha στην κούρσα για την Εμπορική".

ΕΣΤΙΑ: "Η οικονομία είναι ψυχολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρέπει να αλλάξουν όσα την διαμορφώνουν... καθώς ο κ. Σαμαράς έχει κατ΄επανάληψιν τονίσει ότι η οικονομία είναι ψυχολογία".

Η ΑΥΓΗ: "Με ... ύφεση απαντούν στην ύφεση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περικόπτεται στο ήμισυ το ήδη κουτσουρεμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, σχεδιάζονται τουλάχιστον 40.000 απολύσεις στο δημόσιο, την ώρα που η ανεργία οδεύει προς το 29% και συγκρατούν τεχνητά τις δαπάνες με στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες, συνολικοόυ ύψους άνω των 6 δισ. Ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: " αύξηση του αφορολόγητου και νέα κίνητρα για αποδείξεις".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που προωθεί το υπουργείο οικονομικών περιλαμβάνονται η μείωση του αριθμού των κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και η επανεξέταση του αφορολόγητου ορίου προς τα πάνω".

Η Ελλάδα αύριο: "20 δισ Ευρώ κοστίζουν οι παράνομοι μετανάστες".

Η εφημερίδα αναφέρει είναι "επικίνδυνο κοκτέιλ οι λαθρομετανάστες και η οικονομική κρίση" και σημειώνει ότι "ψάχνουμε 11,5 δισ με την επιβολή των πιο σκληρών μέτρων σε μισθωτούς και συνταξιούχους... ενώ παράλληλα οι επικοινωνιακές επιχειρήσεις-σκούπα του Δένδια εντείνουν το πρόβλημα και ανακυκλώνουν τη βία, ρίχνοντας τους δυστυχισμένους ανθρώπους βορά στα τάγματα της Χρυσής Αυγής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σημειωτόν οι επενδύσεις του fast track".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας... στα χαρτιά παραμένουν τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τρεις κινήσεις για να προστατέψετε το κομπόδεμά σας ό,τι κι αν γίνει".

Η εφημερίδα προτείνει "το τρίπτυχο της σωτηρίας για τις οικονομίες σας στην περίοδο της κρίσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν την ανεργία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεργία κρούει ο επισημονικός διευθυντής του ΙΝΤ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εκτιμώντας ότι με τις προωθούμενες περικοπές η ανεργία το 2013 θα ανέλθει στο 28 με 29% και η ύφεση στο 5 με 5,5%"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η δημόσια υγεία σε άμεσο κίνδυνο από τις δραματικές περικοπές.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι δραματικές περικοπές μέσω του ΕΟΠΥΥ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και οι πιο φτωχοί, οι πιο βαριά ασθενείς, οι πιο ανήμποροι είναι τα πρώτα θύματα".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Όρος επιβίωσης η τήρηση της νομιμότητας για Έλληνες και αλλοδαπούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν υπάρχει άλλη λύση για να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ενώ δεν βγαίνει η συμβίωση χωρίς χαρτιά και κανόνες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο σφυρί 100.000 κατοικίες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "η τρόικα ζητά να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών, που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια, για να πέσουν οι τιμές... γι αυτό πιέζει να αρθεί η απαγόρευση που ισχύει στους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες".

PRESS TIME: "Ομάδες κρούσης από τους λαθρομετανάστες".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι " στις αρχές υπάρχουν πληροφορίες τρόμου για ομάδες κρούσης που έχουν δημιουργήσει πλέον οι οργανωμένοι λαθρομετανάστες... την ώρα που ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μας χορήγησε 10 εκατο. και άρχισε η επιχείρησης Ξένιος Ζευς".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Παγώνουν οι χορηγήσεις αδειών σε φωτοβολταϊκά"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη ανατροπή του σκηνικού στην αγορά των φωτοβολταϊκών προχωρεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Παπαγεωργίου σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η οικονομική ισορροπία του ηλεκτρικού συστήματος".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρυθμίσεις-ανάσα για δανειολήπτες.Από 20 Αυγούστου οι συζητήσεις κυβέρνησης-τραπεζών"

Σύμφωνα με την εφημερίδα θα προβλέπεται "πλαφόν δόσης ίσο με το 30% του εισοδήματος, ενώ υπάρχουν σενάρια για μεγαλύτερη αποκλιμάκωση και θα γίνεται διετής αναστολή εξυπηρέτησης όταν πιστοποιείται πλήρης αδυναμία αποπληρωμής".

Η ΑΞΙΑ: " Καθαρίζεις (Διαπλοκή-Διαφθορά) & προχωράς (αποκρατικοποιήσεις).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντ.Σαμαράς καλείται να διαμορφώσει συμμαχίες, να λάβει μέτρα και να ξεβρωμίσει το κράτος".

ΚΕΡΔΟΣ: " 5 δράσεις για τη φοροδιαφυγή.Αγώνας δρόμου στο υπουργείο Οικονομικών να αυξηθούν τα έσοδα."

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που το γράψε σβήσε για το πακέτο των μέτρων συνεχίζεται, το υπουργείο οικονομικών ανοίγει τον φάκελο της φοροδιαφυγής μετά τη δραματική υστέρηση κατά 2,3 δισ. ευρώ, που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα στο επτάμηνο του έτους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Η αναστολή των πληρωμών συγκράτησε το έλλειμμα."

Η εφημερίδα γράφει ότι "μόνο η εσωτερική στάση πληρωμών, που απεικονίζει η μείωση κατά 4 δισ. των δημόσιων δαπανών, συγκράτησε, το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 δισ. κάτω από το στόχο των 14,8 δισ. ευρώ".

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ