2012-08-10 14:15:47
Φωτογραφία για Ένοχος ο Κόντε, εκτός πάγκων για 10 μήνες
Εκτός πάγκων για τους επόμενους 10 μήνες θα είναι ο Αντόνιο Κόντε, καθώς η ιταλική δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο για τη χειραγώγηση αποτελέσματος σε δύο αγώνες. Αθωώθηκαν Πέπε, Μπονούτσι, Ουντινέζε.

Πολύ βαρύς ήταν ο πέλεκυς της ιταλικής δικαιοσύνης για τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Ιταλός τεχνικός τιμωρήθηκε με 10μηνο αποκλεισμό και επί της ουσίας θα χάσει όλη την ποδοσφαιρική σεζόν που μας έρχεται.

Το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Γιουβέντους. Ο 43χρονος οδήγησε φέτος τη "μεγάλη κυρία" στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2003 (σ.σ. της είχαν αφαιρεθεί τα πρωταθλήματα του 2005 και του 2006), ενώ αυτός ο τίτλος ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία στην προπονητική του καριέρα, η οποία φαίνεται πως παίρνει άσχημη τροχειά.

Αιτία οι αμαρτίες του παρελθόντος τις οποίες πληρώνει, αφού κρίθηκε ένοχος για τη χειραγώγηση αποτελέσματος σε δύο αγώνες της Σιένα της σεζόν 2010/11 στη Serie Β (σ.σ με Νοβάρα και Αλμπινολέφε).  Αρχικά ο Κόντε είχε έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον εισαγγελέα Στέφανο Παλάτσι, προκειμένου να συνεργαστεί και η ποινή του να πέσει στους τρεις μήνες. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή της ομοσπονδίας, με την ποινή εν τέλει να είναι πολύ μεγαλύτερη.


Σε αντίθεση με τον προπονητή τους οι Λεονάρντο Μπονούτσι και Σιμόνε Πέπε απαλλάχθηκαν από  τις κατηγορίες που τους βάραιναν. Ο πρώτος κατηγορήθηκε για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα της Μπάρι τον Μάιο του 2010 και ο δεύτερος πως είχε γνώση για τη χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα όσο ήταν παίκτης της Ουντινέζε. Η κατάθεση του Αντρέα Μασιέλο, όμως, είχε πολλά κενά και γι' αυτό αμφότεροι γλίτωσαν τα χειρότερα παρόλο που ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ποινή αποκλεισμού και για τους δύο (3,5 και 1 έτους αντίστοιχα).

Από εκεί και πέρα, στα μαλακά έπεσε η Ουντινέζε, η οποία αθωώθηκε, σε αντίθεση με τη Νοβάρα, από την οποία αφαιρέθηκαν δύο βαθμοί (θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με -5, αφού της είχαν αφαιρεθεί κι άλλοι βαθμοί). Λέτσε και Γκροσέτο υποβιβάστηκαν στη Lega Pro για την εμπλοκή τους σε στοιχηματισμό, με την πρώτη να αρχίζει το νέο πρωτάθλημα με -6 και τη δεύτερη με -3.

Τέλος, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Μάρκο Ντι Βάιο, ο οποίος ούτως ή άλλως συνεχίζει την καριέρα του στην Μόντρεαλ Ίμπακτ, ενώ οκτώ μήνες εκτός γηπέδων θα μείνει και ο Ανγκέλο Αλέσιο, βοηθός του Κόντε σε Σιένα και Γιουβέντους.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ