2012-08-10 00:28:33
Φωτογραφία για Τουρκία κατά Ιράν και παρέμβαση Σαρκοζί
Ο Νικολά Σαρκοζί πρότεινε ως λύση για τη Συρία την ξένη στρατιωτική επέμβαση

Ο εμφύλιος πόλεμος που συνεχίζει να μαίνεται με αμείωτη ένταση στη Συρία έχει χωρίσει την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και τη διεθνή κοινότητα σε δύο πόλους: έναν κατά του Ασαντ (Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Γαλλία) και έναν «υπέρ» αυτού (Ιράν, Ρωσία, Κίνα). Ο εμφύλιος πόλεμος που συνεχίζει να μαίνεται με αμείωτη ένταση στη Συρία έχει χωρίσει την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και τη διεθνή κοινότητα σε δύο πόλους: έναν κατά του Ασαντ (Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Γαλλία) και έναν «υπέρ» αυτού (Ιράν, Ρωσία, Κίνα).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε την Τεχεράνη «με ειλικρινή και φιλικό τρόπο» να σταματήσει να κατηγορεί την Αγκυρα για όσα συμβαίνουν στη Συρία. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Τουρκία υπολογίζεται πως έχουν βρει καταφύγιο περίπου 50.000 Σύροι. Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Σαλεχί παραδέχθηκε χθες πως μεταξύ των 48 Ιρανών ομήρων που βρίσκονται στα χέρια των Σύρων ανταρτών, υπάρχουν και απόστρατοι Φρουροί της Επανάστασης
. Ωστόσο, επανέλαβε πως τα συγκεκριμένα άτομα βρέθηκαν στη Συρία όχι για να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στον Ασαντ αλλά ως προσκυνητές, για να επισκεφθούν σιιτικούς χώρους λατρείας, και ζήτησε την απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα Παράλληλα, δηλώσεις για τη Συρία έκανε χθες και ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πρότεινε ως λύση την ξένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63695907
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ