2012-08-09 21:46:04
Φωτογραφία για Ξάνθη: Προβληματίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Παλιά Πόλη
Ξεκίνησε και επισήμως την Τρίτη η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στους κεντρικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης... μετά και τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου για πεζοδρόμηση του γραφικού οικισμού της πόλης.

Ήδη από την Τρίτη έχουν τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες, οι οποίες ενημερώνουν τους οδηγούς για το νέο κυκλοφοριακό καθεστώς, αν και μέχρι στιγμής αυτοί δεν δείχνουν να προσαρμόζονται. Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν προμηθευτεί ειδικά καρτελάκια τα οποία τους επιτρέπουν την είσοδο στους δρόμους, ωστόσο η Δημοτική Αστυνομία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβολής συστάσεων στους οδηγούς ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή του νέου μέτρου αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσφορία από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναφέρουν πως υπάρχει γενικότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη το οποίο επιβαρύνεται και από τη συγκεκριμένη εφαρμογή του νέου καθεστώτος στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και παρουσιάζονται αδρανείς ως προς την εναρμόνισή τους με τα νέα μέτρα.


Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ισχύουν έχουν ως εξής:

α) Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σγουρού καθώς και στις παρόδους των παραπάνω δρόμων ούτως ώστε να μην μπορούν τα αυτοκίνητα μέσω αυτών των οδών να έχουν πρόσβαση στους παραπάνω δρόμους.

β) Η απαγόρευση δεν ισχύει για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Νοσοκομειακά, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και για τα οχήματα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των απορριμματοφόρων, των Νεκροφόρων και των ΤΑΧΙ.

γ) Επίσης επιτρέπεται από 7:00 έως 10:00 το πρωί και 15:00 έως 18:00 το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων τροφοδοσίας και διανομής εμπορευμάτων των κατοικιών ή καταστημάτων, της περιοχής.

δ) Επίσης επιτρέπεται από 7:00 έως 19:00 η κυκλοφορία των μηχανημάτων και οχημάτων έργων, (μπετονιέρες, εκσκαφείς, αυτοκίνητα αποκομιδής προϊόντων εκσκαφών ή κατεδαφίσεων) κατόπιν ειδικής αδείας από την Δημοτική Αστυνομία.

ε) Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα οχήματα των κατοίκων, των οδών Φίλιππου Αμοιρίδη, του τμήματος της οδού Ορφέως από την Μαυρομιχάλη έως την Πινδάρου, της παρόδου Ορφέως απέναντι από τα «ΟΛΥΜΠΙΑ», καθώς και των κατοίκων των οδών Μαυρομιχάλη, Σγουρού και της παρόδου της. (αυτό θα γίνεται με την χορήγηση κάρτας στους κατοίκους των παραπάνω οδών).

Η κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων στις οδούς Φίλιππου Αμοιρίδη και Ορφέως θα είναι προς την οδό Πινδάρου.

στ) Η οδός Μαυρομιχάλη μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Β. Σοφίας και μόνο το κάτω της τμήμα – από την οδό Μαλετσίδου έως την οδό Β. Σοφίας θα είναι διπλής κατεύθυνσης για να υπάρχει πρόσβαση προς το αδιέξοδο της οδού Μαλετσίδου.

ζ) Αντιστρέφεται η κατεύθυνση κίνησης της οδού Πινδάρου (προς την οδό Αντίκα) ούτως ώστε μέσω της οδού Αντίκα να υπάρχει πρόσβαση των οχημάτων στην Πλατεία Μητρόπολης, καθώς επίσης και το τμήμα της μέχρι την Β. Σοφίας μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την Β. Σοφίας.

η) Αντιστρέφεται η κίνηση της οδού Σηλυβρίας για να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων των κατοίκων προς την πλατεία Καβακίου.

θ) Η οδός Σγουρού είναι διπλής κυκλοφορίας.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έπαθε υποθερμία η Οκιμότο!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έπαθε υποθερμία η Οκιμότο!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ