2012-08-09 15:25:23
Φωτογραφία για Βρετανός στρατιώτης έκανε συλλογή …δακτύλων νεκρών Ταλιμπάν!
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ερευνά ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους Βρετανός στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί στο Αφγανιστάν, συνέλεγε δάχτυλα νεκρών Ταλιμπάν ως τρόπαια πολέμου.

Ο στρατιώτης λέγεται ότι ανήκει στο 5ο Τάγμα των Χάιλαντερ από τις περιοχές Αργκάιλ και Σάδερλαντ της Σκωτίας. Πιστεύεται ότι η… μακάβρια συλλογή του αποτελείται από μέλη των άνω άκρων, τα οποία συνέλλεξε από τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και έφτασε στη χώρα και μέχρι τον Απρίλιου του 2012, οπότε και έληξε η θητεία του στο Αφγανιστάν.

Το τμήμα του υπουργείου που έχει αναλάβει την έρευνα δεν έκανε κανένα σχόλιο θεωρώντας την υπόθεση ιδιαίτερα σοβαρή και τον παρόντα σχολιασμό της άνευ στοιχείων λανθασμένο.

Παρόλα αυτά αναφέρει το protothema.gr, ο Ντάγκλας Γιάνγκ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας δήλωσε: «Η υποτιθέμενη αυτή συμπεριφορά (του στρατιώτη) δεν συνάδει με το ήθος των ενόπλων δυνάμεων. Κανένας εκ των Βρετανών στρατιωτών δεν επιθυμεί να υπηρετεί πλάι σε συνάδελφό του, που έχει προβεί σε τέτοιες παράλογες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές, όπως λέγεται».


Ο Independent αναφέρει ότι στο παρελθόν έχουν καταδικαστεί για παρόμοια συμπεριφορά 12 Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι, επίσης υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν.

Τέλος, τιμωρήθηκε και ένα μέλος των Γκούρκα (στρατιωτικές μονάδες της Βρετανίας και της Ινδίας αποτελούμενες από στρατιώτες που κατατάσσονται στο Νεπάλ) επειδή είχε κόψει το κεφάλι διοικητή των Ταλιμπάν αφού πρώτα του ζητήθηκε να αποδείξει ότι τον είχε σκοτώσει.
tsantiri.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Button - Ferrari
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Button - Ferrari
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ