2012-08-09 09:54:35
Φωτογραφία για Τρώγονται μεταξύ τους οι δήμαρχοι στη Θεσσαλονίκη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, στην επιστολή που στέλνει μεταξύ άλλων στον υπουργό Εσωτερικών και υπουργό Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, χαρακτηρίζει κοινωνικά άδικες τις μη εγκρίσεις των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από  γονείς για συμμετοχή σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς επίσης σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία.

Παράλληλα, καταγγέλλει την προνομιακή μεταχείριση της οποίας τυγχάνει ο πρώην δήμος Συκεών και ήδη δήμος Νεάπολης-Συκεών από την έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος ‘Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής Ζωής’ μέχρι σήμερα.

«Ο κ.Δανιηλίδης είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ τόσο κατά της παρελθούσα όσο και κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Με τα στοιχεία του πίνακα (δείτε πιο κάτω) τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης σε βάρος όλων των δήμων
. Λέει, διατείνεται, ότι προσφέρει με τις δημοτικές του δομές 4.937 θέσεις και εγκρίθηκαν 2.076. Δεν θα επικαλεσθώ τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος αδικείται κατάφορα αλλά είναι μικρότερος δήμος. Επικαλούμαι όμως τον δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος δήμος από το δήμο Νεάπολης-Συκεών , προσφέρει με τις δημοτικές του δομές 1.530 θέσεις και εγκρίθηκαν μόνον 679!», εξηγεί ο κ.Κυρίζογλου και διερωτάται: "Γιατί στην περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών οι μητέρες θα τύχουν σε μεγαλύτερο αριθμό και καλύτερης μεταχείρισης, σε σχέση με τους άλλους δήμους; Οι μητέρες και τα παιδιά των άλλων δήμων είναι «παιδιά» άλλου, κατώτερου, θεού; Οι εμπλεκόμενοι για τη λήψη της σχετικής περί κατανομής των θέσεων απόφασης γιατί επέτρεψαν να γίνει αυτή η αδικία;".

Τέλος, ο κ.Κυρίζογλου, ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να γίνει ορθολογική και πιο δίκαιη κατανομή των θέσεων για όλους τους δήμους.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ:

κλικ για μεγεθυνση

πηγή: thousandnews
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ