2012-08-09 09:49:14
Φωτογραφία για 15χρονος κατέρρευσε μετά από 4 μέρες συνεχόμενου παιχνιδιού στον υπολογιστή
Στο νοσοκομείο οδηγήθηκε δεκαπεντάχρονος στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ, μετά από 4 μέρες μαραθώνιου παιχνιδιού στον υπολογιστή. Οι γονείς αναφέρουν ότι έπαιζε το παιχνίδι "Call of Duty: Modern Warfare 3" για τουλάχιστον 4 μέρες απανωτά, πιθανόν και πέντε Ο νεαρός εγκατέλειπε το δωμάτιο με τον υπολογιστή μόνο για να φάει ένα σύντομο σνακ, να πάει στην τουαλέτα και να κάνει ένα γρήγορο ντουζ αναφέρουν οι γονείς. Την Τρίτη αποφάσισε η μητέρα του να τον πάρει μαζί της να επισκεφτούν κάποιο συγγενικό πρόσωπο. "Με κοιτούσε αλλά ήταν σαν να μην με έβλεπε" αναφέρει η μητέρα του νεαρού, λίγο πριν σωριαστεί στο πάτωμα, τα χείλια του πήραν μπεζ χρώμα ενώ στην συνέχεια αφού κατάφεραν να τον σηκώσουν από το πάτωμα, κατέρρευσε άλλες δύο φορές.

Τελικά μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου και διαγνώσθηκε με αφυδάτωση και του χορηγήθηκε ορός και σύντομη νοσηλεία για να συνέλθει. Όπως τονίζουν οι γιατροί, η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χάνουμε περισσότερα υγρά από όσα προσλαμβάνουμε, το σώμα δεν διαθέτει σε ικανοποιητικό βαθμό υγρών προκειμένου να εκτελέσει τις απαραίτητες λειτουργίες πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει και καρδιακό επεισόδιο, δυσλειτουργία των νεφρών, σοκ, ακόμα και να βυθίσει το άτομο σε κώμα ή στον θάνατο.


Μπορεί να ακούγεται αστείο κάποιος να "ξεχνάει να πιει" τις απαραίτητες ποσότητες υγρών, αλλά κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί περιστατικά κατά τα οποία μανιακοί παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών (gamers) έχουν πεθάνει μετά από πολλές ώρες στον υπολογιστή. Χαρακτηριστική είναι μια περίπτωση ενός νεαρού από την Κίνα ο οποίος μετά από 3 μέρες ασταμάτητου παιχνιδιού κατά το οποίο σπάνια έτρωγε και κοιμόταν, κατέληξε μπροστά στον υπολογιστή. Ακόμα πιο τραγική είναι μια ιστορία που συνέβη στην Αγγλία όπου μια μητέρα παθιασμένη με το βιντεο-παιχνίδι της "ξέχασε" να παρέχει τροφή στα τρία παιδιά της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στα ανήλικα και η ίδια τελικά να συλληφθεί.

ΠΗΓΗ: cbsnews/ μετάφραση anazynews
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ