2012-08-09 00:47:44
Φωτογραφία για 5 «όπλα» κατά της κρίσης
 

    Οπλο πρώτο η αλληλεγγύη: «χτίζουμε» δίκτυα αντίστασης, δίκτυα οικογενειακά, δίκτυα φιλικά αλλά και δίκτυα πρακτικά. Γνωρίζουμε καλύτερα όλους τους προμηθευτές μας και δεν διστάζουμε να τους χρησιμοποιήσουμε με την καλή έννοια. Για παράδειγμα ο χασάπης της γειτονιάς μου μου υπέδειξε να βράζω λιγάκι το κρέας πριν το ψήσω. Αποτέλεσμα: παίρνω φτηνότερα κομμάτια κρέας με την ίδια γεύση και ποιότητα. Ανταλάσουμε επισκέψεις, γνωρίζουμε τους γείτονες και υποστηρίζουμε την τοπική αγορά. 

   Οπλο δεύτερο: κηρύσσουμε«ανένδοτο αγώνα» κατά του καταναλωτισμού: δεν αγοράζω παρά μόνο χρήσιμα πράγματα και αυτά στις εκπτώσεις, όσο γίνεται.

    

Οπλο τρίτο: αρχίζουμε να ψωνίζουμε σαν τους Ευρωπαίους, που συχνά τους κοροϊδεύουμε: είμαστε δύο άτομα στο σπίτι ψωνίζουμε για δύο άτομα και όχι για τέσσερα, δηλαδή δεν θα πάρω 10 αχλάδια αλλά τέσσερα, δεν θα πάρω 10 τομάτες αλλά δύο, το καρπούζι των 15 κιλών δεν είναι για την οικογένεια μου, θα διαλέξω ένα μικρότερο και αν δεν βρώ θα πάρω κάτι άλλο. Θυμηθείτε πόσα τρόφιμα πετάμε και θα δείτε την «εμβέλεια» του όπλου αυτού..


   Οπλο τέταρτο: «cocooning» ρεφενέ (οι νεότεροι έχουν ήδη αρχίσει να το εφαρμόζουν...) Μαζευόμαστε σε ένα σπίτι (διαφορετικό κάθε φορά), φέρνουμε ο καθένας την σπεσιαλιτέ του, βλέπουμε μιά ταινία και την συζητάμε ή παίζουμε χαρτιά ή επιτραπέζια.  Κέρδος πολλαπλό: «καίμε» μόνο ένα κλιματιστικό, επιλέγουμε τι θα φάμε έτσι ώστε και να μην παχαίνουμε με τις βραδυνές ανεξέλεγκτες εξόδους, επιλέγουμε τι θα πιούμε γιατί και το αλκοόλ έχει βαρβάτες θερμίδες, δεν περιμένουμε να μας σερβίρουν και φυσικά φεύγουμε χωρίς λογαριασμό.

Οπλο πέμπτο και τελευταίο: χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου γίνεται και όπου μας είναι δύσκολο φροντίζουμε να πάμε με ένα αυτοκίνητο. Να θυμίσω ότι το τραμ λειτουργεί και ολονύκτια τα Σαββατοκύριακα και έτσι εκτός από την οικονομία μπορούμε όλοι να πιούμε και ένα ποτηράκι παραπάνω. 

Αυτά είναι τα δικά μου όπλα κατά της κρίσης. Είμαι σίγουρη ότι θα έχει ο κάθε ένας μας τα δικά του. Μοιραστείτε τα μαζί μας – περιμένουμε. 

K.N.    http://www.peramatozoa.net/2012/08/5_7.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ