2012-08-09 00:21:00
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστριας σχετικά με τις απολύσεις προσωπικού απο την Αγροτική τράπεζα!
Αγαπητό τρομακτικό,

έμαθα για την εξαγορά της Αγροτικής τράπεζας από την τράπεζα Πειραιώς. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Τέλος πάντων...

Σήμερα πληροφορήθηκα, ότι τα παιδιά που είχαν υπογράψει συμβάσεις για να κάνουν πρακτική στην αγροτική τράπεζα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά της τράπεζας, απολύθηκαν. Τα παιδιά στην πλειοψηφία τους είναι φοιτητές των ΤΕΙ και στα πλαίσια των σπουδών τους πραγματοποιούν 6μηνη πρακτική άσκηση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από 1.10 μέχρι 31.3 ή από 1.4 μέχρι 30.9. Από φιλικό πρόσωπο, το οποίο πραγματοποιούσε την πρακτική του από 1.4 σε κατάστημα της Αγροτικής τράπεζας, έμαθα σήμερα ότι απολύθηκε.

Μου κάνει όμως εντύπωση, γιατί η πλειοψηφία αυτών των παιδιών εκτός από τη σύμβαση με την αγροτική τράπεζα είχε υπογράψει και σύμβαση με τον ΟΑΕΔ, μια και οι πρακτική άσκηση χρηματοδοτείτε μέσω το ΟΑΕΔ ή του ΕΣΠΑ.


Αυτό που με προβληματίζει είναι τι θα συμβεί με τους τελειόφοιτους των ΤΕΙ που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους, και φυσικά θα είναι τρομερά δύσκολο να βρουν πρακτική άσκηση για 2 μήνες. Ακόμα, αν η Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς άρχισε τις απολύσεις από τα παιδιά που έχουν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τι θα συμβεί με τους υπαλλήλους τις αγροτικής????

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω να αναρτήσετε την επιστολή μου, για να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους, πράγμα που συνεπάγεται και την ολοκλήρωση των σπουδών τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Σας ευχαριστώ!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ