2012-08-08 11:23:03
Φωτογραφία για Είκοσι νεκροί σε συγκρούσεις στη χερσόνησο του Σινά
Είκοσι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιθέσεων στρατιωτικών δυνάμεων και αεροσκαφών στην περιοχή του Σινά στα σύνορα με το Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις ενόπλων εναντίον πολλών σημείων ελέγχου, δήλωσε στρατιωτικός διοικητής στο Σινά.

«Καταφέραμε να εισέλθουμε στο χωριό Αλ-Τουμάχ, να σκοτώσουμε 20 τρομοκράτες και να καταστρέψουμε τρία τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στους τρομοκράτες. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται», τόνισε ο στρατιωτικός διοικητής.

Οι 20 ισλαμιστές έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης αιγυπτιακών ελικοπτέρων, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News, ένα ελικόπτερο Apache, έπληξε τα οχήματα των ισπαμιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

Η στρατιωτική επιχείρηση ακολουθεί τις επιθέσεις της Κυριακής κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 16 συνοριακοί φρουροί και για τις οποίες η κυβέρνηση κατηγόρησε ισλαμιστές μαχητές.


Ο Αιγύπτιος διοικητής τόνισε ότι ο στρατός είχε πληροφορίες ότι πολλοί τρομοκράτες βρίσκονται στο χωριό αλ-Τουρμάχ.

Ένοπλοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε τρία αιγυπτιακά σημεία ελέγχου ασφάλειας στη χερσόνησο του Σινά, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, μόλις λίγες μέρες μετά τη φονική επίθεση αγνώστων κατά συνοριακού σημείου με 16 νεκρούς.

Άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε οχήματα χωρίς πινακίδες, άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατά σημείων ελέγχου του στρατού και της αστυνομίας στις παρυφές της Αλ-Αρίς, πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας του Σινά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά και οι ένοπλοι κατέφυγαν σε γύρω λόφους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι.

Από τα πυρά των ενόπλων τραυματίστηκαν ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ... ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ... ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ