2012-08-08 10:51:04
Φωτογραφία για Συντονιστής για τα ναυπηγεία
Τον ορισμό ενός συντονιστή υψηλού επιπέδου που θα έχει ως αρμοδιότητα, πέραν του να συντονίσει διάφορες υπηρεσίες διαφόρων υπουργείων, να χειριστεί τα θέματα των Ναυπηγείων, σε σχέση με την Κομισιόν, με την... εργοδοσία, με τους εργαζομένους και με τον ελληνικό εφοπλισμό, αποκάλυψε εχθές ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η δήλωση του κ. Χατζηδάκη

«Συζητήσαμε για το απίστευτα δύσκολο θέμα των Ναυπηγείων. Είναι οξύμωρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, διότι την ώρα που η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία μας. Όλα. Γι’ αυτό και κάναμε αυτή την σύσκεψη, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των δύο αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών.

Αποφασίσαμε, αντί να μείνουμε στις συζητήσεις και στις θεωρίες, να περάσουμε στην πράξη
. Και γι’ αυτό, το πρώτο βήμα είναι να ορισθεί ένας συντονιστής υψηλού επιπέδου, που να αναλάβει να χειριστεί εκ μέρους της κυβέρνησης το θέμα. Θα ανακοινωθεί το όνομά του πολύ σύντομα. Ο συντονιστής θα έχει αρμοδιότητα, πέραν του να συντονίσει φυσικά διάφορες υπηρεσίες διαφόρων υπουργείων, να χειριστεί τα θέματα των Ναυπηγείων, σε σχέση με την Commission, με την εργοδοσία, με τους εργαζομένους και με τον ελληνικό εφοπλισμό.

Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε, όσο περισσότερο γίνεται, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να «ξεμπερδέψουμε το κουβάρι» με τα ναυπηγεία και να προστατεύσουμε τους σημερινούς εργαζομένους. Και εάν ξεπεράσουμε αυτό τον κάβο, να πάμε σε πιο ήρεμα νερά και να δημιουργηθούν και καινούργιες δουλειές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αισιοδοξείτε ότι θα αντιμετωπισθεί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων;

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Που να ξέρω εγώ; Είναι δυσκολότερο και από το θέμα της Ολυμπιακής. Είναι εξαιρετικά μπερδεμένη ιστορία, πάει χρόνια πίσω, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε όσο πιο συστηματικά γίνεται, για να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε λογής δυσκολίες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει και εμπλοκή λόγω της Commission ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Το πρώτο βήμα ήταν αυτή η σύσκεψη, το δεύτερο βήμα συντονιστής, το τρίτο βήμα ξεκινά η δουλειά πρακτικά. Αλλά σας λέω, δεν ήρθαμε να σας μιλήσουμε εδώ για θαύματα, ήρθαμε να σας μιλήσουμε για ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο πρακτικά γίνεται. Στη συλλογικότερη προσπάθεια να μείνει η Ελλάδα όρθια, να ξεπεράσουμε αυτό τον μεγάλο τυφώνα με τον οποίο έχουμε μπλέξει και να προχωρήσουμε μπροστά».
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ