2012-08-05 13:36:03
Φωτογραφία για BILD AM SONNTAG: Γερμανική μονομαχία για την ελληνική έξοδο
Το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη βρέθηκε στο επίκεντρο της κοινής συνέντευξης στην «Bild am Sonntag» που παραχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ και η αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Ο Βαυαρός υπουργός υποστήριξε, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ μέσα στο 2012. Κάθε νέα χρηματοδότητση, κάθε νέα ελάφρυνση των όρων είναι ο λάθος δρόμος».

Στην Αθήνα πρέπει να γίνει εμφανές, ότι αυτή η ευρωζώνη μπορεί να δείξει τα δόντια της. Οι Γερμανοί δεν μπορούν πλέον να είναι οι ταμίες της Ελλάδας. Ο καθένας κάποια στιγμή φεύγει από την μαμά του - οι Ελληνες έμειναν πάρα πολύ», πρόσθεσε ο Ζέντερ.

Στην αντίπερα όχθη, η αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκεκνεχτ, είπε πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ οι αγορές θα ορμήξουν αμέσως στο επόμενο θύμα τους και έτσι η κρίση του ευρώ θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται.

Απαντώντας, παράλληλα, στον Ζέντερ τόνισε ότι «η κυβέρνησή σας, είναι αυτή που έχει κάνει τους Γερμανούς χρηματοδότες. Εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Αυτό θα κοστίσει 80 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία»
Ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ