2012-08-02 19:18:02
Φωτογραφία για Δεν είναι ώρα για παιχνίδια εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Εν μέσω των αναταράξεων που σημειώνονται στο ΠΑΣΟΚ, μετά την αντιπαράθεση του Ευ. Βενιζέλου με τον Μ.Χρυσοχοΐδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε... «Δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή της για την κόντρα Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη.

Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη, σημειώθηκε εντονότατο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε ο κ. Βενιζέλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός σχετικά με το αποτέλεσμα της σύσκεψης.

Η ενημέρωση έγινε λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ όπου έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο κ. Χρυσοχοΐδης (οι άλλοι ήταν οι Γ.Παπανδρέου, Ανδρ.Λοβέρδος, Χρ.Αηδόνης, Γ.Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου) καταψήφισαν τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρενέβη στη συζήτηση και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που προτείνει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

«Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!», του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

«Να το πάρεις πίσω αυτό!», είπε οργισμένος ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Δεν το παίρνω. Πήγαινε από δω!», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

«Εσύ να φύγεις από δω...», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Φύγε!», του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε τελικά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει τον κ. Χρυσοχοΐδη, τίθεται όμως θέμα σχετικά με την παραμονή του στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος.

Ανάλογη κόντρα είχε σημειωθεί μεταξύ του Ευ.Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ο κ. Λοβέρδος είχε διανείμει την τοποθέτηση που επρόκειτο να κάνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ζητώντας να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Η αντίδραση του προέδρου του κόμματος ήταν έντονη, με αποτέλεσμα στην ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να επισημαίνεται ότι κάποιοι επιχείρησαν να προκαταλάβουν την τοποθέτηση του προέδρου και της ΚΟ για το νομοσχέδιο.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ