2012-07-31 10:02:04
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Πανκέικς (Pancakes)

Συνταγή για 6-8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1,5 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 και 1/4 φλιτζάνια γάλα

1 αυγό

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λειωμένο

Σιρόπι σφενδάμου και φρούτα (φέτες μπανάνας και φράουλας) για γαρνίρισμα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το μαγείρεμα

Προετοιμασία:

Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και δημιουργήστε ένα κενό στο κέντρο του μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά στο κενό που δημιουργήσατε στο αλεύρι
. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει εντελώς. Με ένα φλιτζάνι μετρήστε περίπου 1/3 φλιτζανιού χυλό και προσθέστε το πάνω από το λιωμένο βούτυρο. Το μέγεθος του πανκεικ μπορείτε να το επιλέξετε εσείς για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε περισσότερο χυλό ή και λιγότερο.

Αφήστε το πανκεικ να ροδοκοκκινίσει στην κάτω πλευρά και μετά γυρίστε να ψηθεί και στις δύο πλευρές. Επαναλάβετε τη ίδια διαδικασία για όλο το χυλό.

Σερβίρετε τα πανκεικς ζεστά από το τηγάνι και γαρνίρετε με σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) και λίγες φέτες φρούτων από πάνω. Απολαύστε!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ