2012-07-31 03:50:03
Φωτογραφία για Απάντηση αναγνώστριας στο θέμα Διαφωνούν για τη σύμβαση
Εργάζομαι ως ιδιωτική εκπαιδευτικός σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Η στάση του ΟΕΦΕ ήταν αναμενόμενη, καθώς απλά άδραξαν... την ευκαιρία για να επωφεληθούν από την παρούσα κατάσταση, μειώνοντας το ωρομίσθιο των εργαζομένων (αφορά το θέμα "Διαφωνούν για τη σύμβαση". Αυτό που με εξοργίζει είναι η στάση της ΟΙΕΛΕ! Πού ακριβώς είναι τόσα χρόνια η ΟΙΕΛΕ, που σχεδον ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ φροντιστήριο στην Ελλάδα ΔΕΝ τηρείται η ΣΣΕ; Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει ότι ο παντρεμένος ιδιωτικός εκπαιδευτικός πρέπει να αμοίβεται με 12,5 ευρώ ώρα (ενν. καθαρά)! Με 5 χρόνια προυπηρεσίας σε φροντιστήρια και παντρεμένη αμοίβομαι με το αστρονομικό ποσό των 7,8 ευρώ ώρα (38% μειωμένο)!!! Ταυτόχρονα όμως φορολογούμαι για 12,5! Τα επιδόματα και τα δώρα φυσικά είναι πράγματα που συχνά οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν λαμβάνουν ποτέ. Είμαστε τουλάχιστο τυχεροί όσοι εργαζόμαστε με ασφάλιση. Η υποκρισία στη χώρα μας περισσεύει! Μιλάνε για επιδόμαστα πολυετίας γάμου και διδακτορικού; Έχω μεταπτυχιακό στη διδακτική, πτυχία 2 ξένων γλωσσών, αλλά ΠΟΤΕ στη σύμβασή μου δεν αναφέρθηκαν
. Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα από τα παραπάνω επιδόματα. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση αφορά χιλιάδες συναδέλφους. Και για να προλάβω τυχόν σχόλια, όχι, απεργία δε μπορεί να κάνει ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός, γιατί θέλει την επόμενη χρονιά να εξακολουθήσει να έχει εργασία!

Αν η ΟΙΕΛΕ θέλει να δείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από διακοσμητικό στοιχείο, να διασφαλίσει ότι η ΣΣΕ θα τηρείται σε κάθε περίπτωση! Καλύτερα 8,8 ευρώ στη ΣΣΕ και 8,8 ευρώ στο χέρι, παρά 15 ευρώ στη ΣΣΕ και 7,8 ευρώ στο χέρι! Από συνδικαλιστικές «αγωνιστικές» δηλώσεις, με κλισέ τύπου «κοινωνικού εμπαιγμού» χορτάσαμε, ας δούμε τι γίνεται στην πράξη!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιούνκερ εναντίον Μέρκελ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιούνκερ εναντίον Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ