2012-07-28 22:39:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Ο ασεβής Ρογκ και η ελληνική άγνοια!
Στην Ελλάδα πολλές φορές είμαστε αστείοι… Αστείοι είπα; Συγνώμη λάθος. Πως το έλεγαν οι παλιοί… Ναι, φτηνοί στα λάχανα και ακριβοί στα παραπούλια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έσπευσε να «κόψει» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Βούλα Παπαχρήστου, λόγω ενός κακού αστείοι, το οποίο ορισμένα «κολλημένα» μυαλά, θεώρησαν ρατσιστικό, ενώ στην τελετή έναρξης στο Λονδίνο, υπήρξε άνθρωπος που έδειξε ασέβεια προς την ελληνική ιστορία.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά κάποιον τρόπο επιστρέφουν στο σπίτι τους. Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ανέπτυξε μεθοδικά τον αθλητισμό και τον συνέδεσε με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την ομιλία του. Οι άνθρωποι που λίγες ημέρες νωρίτερα, είχαν αποπέμψει την Παπαχρήστου, επειδή προσέβαλε (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) με τα σχόλιά της, έδειξαν να παγώνουν στις θέσεις τους. Δεν αντέδρασε ΚΑΝΕΝΑΣ, λες και η «μαγκιά» τους, εξαντλήθηκε στο πρόσωπο μιας 23χρονης αθλήτριας, που έκανε το λάθος να πει δημόσια ένα ανέκδοτο που όλοι μα όλοι, λέμε στις παρέες μας.


Θα περίμενε κανείς από τόσο εύθικτους ανθρώπους, να πάρουν την ελληνική αποστολή και να αποχωρήσουν από την τελετή. Έτσι αντιδρά ένας πραγματικά εύθικτος άνθρωπος, όταν ένα ανθρωπάκι, ταπεινώνει με τέτοιο τρόπο την ιστορία και τη λογική, χαρακτηρίζοντας σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων την Αγγλία!!! Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το… κατά μία έννοια. Κατά καμία απολύτως έννοια, η Αγγλία δεν είναι το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν με αφορά ο χαρακτηρισμός που θα μου δοθεί μετά από αυτό το σχόλιο.

Τι έκαναν όμως οι «φωστήρες» της ΕΟΕ; Απ’ ότι γράφεται στα ρεπορτάζ, έχουν ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τον Ζακ Ρογκ και… προεξοφλούν το ότι η έκφραση «κατά μία έννοια» θα είναι το κλειδί της «απολογίας» του Ρογκ προς την ελληνική πλευρά. Η αλήθεια είναι πως… πολύ έξυπνα, κάποιοι φρόντισαν να εκτελέσουν χρέη εκπροσώπου του Ρογκ, δίνοντας απάντηση στις διευκρινήσεις που οι ίδιοι ζήτησαν, ενώ τα ίδια τα ελληνικά μέσα που κάλυψαν το θέμα, αναφέρουν την ντροπιαστική ατάκα του Ρογκ, ωστόσο αυτή δεν παρουσιάστηκε ως πρώτη είδηση, καθώς άπαντες ενδιαφέρθηκαν για την τελετή έναρξης και τον Mr Bean (για να μην πω ότι οι περισσότεροι είπαν πως… αφού είπε και κατά μία έννοια, πάλι καλά)!!!

Αυτό, ήταν το κομμάτι για την ασέβεια του Ζακ Ρογκ. Ερχόμαστε όμως και στο θέμα της άγνοιας, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο μας. Έπεσε στα μάτια μου σχετικά πρόσφατα, ένα αφιέρωμα που αφορούσε σκάνδαλα ντόπινγκ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα σε αυτά λοιπόν, είδα και τις περιπτώσεις των Κεντέρη και Θάνου. Να υπογραμμίσω εδώ πως το θέμα αυτό, προήλθε από ελληνικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο μίλησε για ταπείνωση της Ελλάδας. Κάπου εκεί όμως, έρχομαι να αναρωτηθώ. Σε ένα θέμα, χωρίς στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη, χωρίς να αναφερθεί πως οι δύο αθλητές ΔΕΝ πιάστηκαν «ντοπέ» και στο οποίο αναφέρεται λανθασμένα πως οι δύο αθλητές προσποιήθηκαν ατύχημα με τη μηχανή (η δικαιοσύνη πάντως δικαίωσε τους δύο Ολυμπιονίκες), γίνεται λόγος για… ντροπή της Ελλάδας.

Για την ιστορία και αν δεν μας εμπιστεύεστε, ιδού η δικαστική δικαίωση των δύο αθλητών Τελικά ρε παιδιά, μπορεί να μου πει κανείς ποιος πρέπει να ντρέπεται και γιατί σε αυτή τη χώρα;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ