2012-07-27 21:19:14
Φωτογραφία για Κομισιόν: Έγκριση ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών
Σε προσωρινή έγκριση της ανακεφαλοποίησης της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προχώρησε σήμερα.. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα η Κομισιόν ανακοίνωσε την έναρξη τεσσάρων διεξοδικών ερευνών για να εκτιμήσει κατά πόσον το μέτρο είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων. Πρόκειται, όπως τονίζει η Επιτροπή, για συνηθισμένη διαδικασία όταν η κρατική ενίσχυση αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά. Η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για τον ανταγωνισμό επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν αυτή την περίοδο υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, καθώς η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αλλά και η μεγάλη ύφεση έχουν περιορίσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους. Η ανακεφαλοποίηση-γέφυρα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ