2012-07-27 15:48:05
Φωτογραφία για Προχωρούν οι εργασίες στον φράχτη του Έβρου
Τη θωράκιση των σημείων εισόδου παράνομων μεταναστών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατά την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης θα ολοκληρωθεί «στην ώρα του», δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, σημειώνοντας πάντως ότι η κατασκευή του έργου είναι ένα μόνο μέρος της λύσης του προβλήματος. Ο υπουργός τόνισε συγκεκριμένα ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια μέσα στη χώρα είναι καταδικασμένη, εάν οι πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να τις σφραγίσουμε», επισήμανε. «Θα μεταφέρουμε ό,τι χρειάζεται από ανθρώπινους πόρους στην περιοχή», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έμφαση θα δοθεί επίσης στην εγκατάσταση όσων ηλεκτρονικών μέσων επιπλέον χρειάζεται για να θωρακιστούν οι προσβάσεις στη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός από το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων, ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (στο Νέο Χειμώνιο), όπου και προήδρευσε σύσκεψης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ετοιμότητα των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ