2012-07-27 14:01:02
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστριας για το θέμα των ημερών
Το θέμα των ημερών είναι το σχόλιο της κυρίας Παπαχρήστου στο twitter. Το σχόλιο έχει χαρακτηριστεί ρατσιστικό ή προκλητικό ή χιουμοριστικό ή ηλίθιο ή με... συνδυασμούς αυτών των επιθέτων. Σχεδόν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα έμειναν μόνο σε αυτή την πτυχή του και στη συνέχεια διερωτήθηκαν αν και κατά πόσο ήταν σωστό να ανακληθεί η αθλήτρια αυτή από την ελληνική αποστολή. 

Αυτό που σίγουρα θα έπρεπε να μας προβληματίζει είναι το για ποιο λόγο έχει δοθεί τόση μεγάλη έκταση σε αυτό το γεγονός. Και αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει στο μάξιμουμ είναι γιατί στα διάφορα κρούσματα ρατσιστικής βίας ανά την Ελλάδα όπου αλλοδαποί ξυλοκοπούνται και απειλούνται, δεν δίνεται δημοσιότητα ή και υπάρχει πλήρης αποσιώπηση από τον τύπο και τους πολιτικούς. Γιατί δηλαδή η ευαισθησία (μας;) είναι μεγάλη σε αυτό που είπε μια αθλήτρια που μας εκπροσωπεί στους Ολυμπιακούς και μικρή όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υποφέρει ο μετανάστης από τους εγκληματίες τραμπούκους;


Να γιατί:

1) Η κυβέρνηση και ιδίως το τάχα μου αριστερό κομμάτι της βρίσκει έδαφος για να προβάλει την ευαισθησία της για τους αδύναμους. Όσο και να πέσουν οι μισθοί και όσα νοσοκομεία και να κλείσουν είναι πιο δύσκολο τώρα να κατηγορηθούν για χοντρόπετση παχυδερμία.

2) Είναι μία ακόμα ευκαιρία να δυσφημιστεί η Ελλάδα στο εξωτερικό τώρα που επίκειται το μεγάλο ξεπούλημα. Μας χτυπάνε στην άμυνά μας που είναι το πατριωτικό αίσθημα. Είναι καλό για τους τοκογλύφους να έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση για να αντισταθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο στις ορέξεις τους. Ότι δηλαδή η αγάπη μας για την πατρίδα είναι λερωμένη με μίσος για τους ξένους. Όταν ένας από τους αθλητές της χώρας μας θα ανεμίζει την ελληνική σημαία θα σκεφτόμαστε: "Μήπως είναι και λίγο ναζιστής;"

Για τον ίδιο λόγο παίζουν κάθε μέρα τόσα τουρκικά σήριαλ στις τηλεοράσεις μας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας εξευτέλισε κάθε έννοια πατριωτισμού όταν δήλωνε στην προεκλογική εκστρατεία: "Δώστε μου τη δύναμη ενός έθνους για να κερδίσω τη μάχη της πατρίδας!". Μετά έσκυψε και αυτός σαν το Χατζηαβάτη όπως και οι προηγούμενοι.

Το χταπόδι για να το φας πρέπει να το χτυπήσεις πολλές φορές.

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ