2012-07-26 23:26:04
Φωτογραφία για 7 λιχουδιές του supermarket που πρέπει να αποφεύγετε
Αν θέλετε να παραμείνετε σε καλή φυσική κατάσταση και να μην βάλετε επιπλέον θερμίδες στον οργανισμό σας, ιδιαίτερα τώρα που είναι καλοκαίρι, φροντίστε να κρατήσετε τα επτά αυτά προϊόντα του supermarket μακριά από τα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου σας…Με τέτοιο καιρό και τόσο ήλιο, σίγουρα η θάλασσα σας φαίνεται πολύ πιο δελεαστική από το μάτι της κουζίνας… Παρ’ όλα αυτά, το να αγοράσετε κάτι έτοιμο από το supermarket ή να αρχίσετε τα hot dog, τα chips και τα αναψυκτικά, δεν είναι η καλύτερη λύση για τον οργανισμό αλλά και τη σιλουέτα σας.

Παρακάτω, αναφέρουμε 7 λιχουδιές που θα σας «καλούν» από τα ράφια του supermarket, αλλά εσείς θα πρέπει να σταθείτε στο ύψος σας #1 Ντόνατς

Είναι πολύχρωμα και πεντανόστιμα, αλλά είναι γεμάτα με λιπαρά και θερμίδες που δεν χρειάζονται σε κανέναν μας. Όλα τα λαχταριστά αυτά ντόνατς, που αποτελούν κατά τα άλλα ένα εξαιρετικό σνακ, περιέχουν πληθώρα ανθυγιεινών συστατικών και φυσικά, αρκετό λάδι αφού είναι τηγανητά. Τα περισσότερα έχουν 20-30 γραμμάρια λιπαρών και το κάθε ένα από αυτά θα βαρύνει τη σιλουέτα σας με 250-300 ανούσιες θερμίδες. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν, την ώρα που πάτε να αρπάξετε ένα πακέτο με 6 ντόνατς σοκολάτας.


#2 Κατεψυγμένα γεύματα

Είναι αρκετά δελεαστικό ένα έτοιμο, κατεψυγμένο γεύμα που χρειάζεται μόνο ζέσταμα, για τα απογεύματα μετά τη δουλειά που νιώθετε κατάκοποι. Φαίνονται δε και τόσο μικρά μέσα στη συσκευασία τους που σε κάνουν να νομίζεις ότι οι θερμίδες τους είναι απειροελάχιστες. Έλα όμως, που αν και τα λιπαρά τους είναι σχετικά χαμηλά, τα κατεψυγμένα φαγητά είναι γεμάτα με νάτριο και προσδίδουν στον οργανισμό πολλές θερμίδες.

#3 Έτοιμα κρέατα

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο, τα καπνιστά και παστά κρέατα και εκείνα που περιέχουν χημικές προσθήκες και συντηρητικά, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οπότε καλύτερα να τα αποφεύγετε. Αυτά τα προϊόντα επίσης, τείνουν να έχουν αυξημένη ποσότητα αλατιού και ελάχιστα θρεπτικά συστατικά όπως πχ. Φυτικές ίνες. Μπορεί λοιπόν, να σας κλείνει το μάτι ένα λουκάνικο Φρανκφούρτης, εσείς όμως θα του αντισταθείτε…

#4 Chips

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτές οι θερμιδικές «βόμβες» δεν κάνουν καθόλου καλό στη γραμμή σας. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε όμως, είναι ότι τα chips πατάτας (όπως και οι τηγανητές πατάτες) περιέχουν καρκινογόνες ουσίες οι οποίες δημιουργούνται όταν τα τρόφιμα τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες και προκαλούν διάφορα είδη καρκίνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Πανεπιστημίου Clark.

#5 Light προϊόντα

Μην παραμυθιάζεστε από την ένδειξη «light» ή «diet» ή «χαμηλό σε λιπαρά» που θα βρείτε τυπωμένη επάνω στις συσκευασίες ορισμένων προϊόντων. Πολλές λιχουδιές όπως, μπισκότα, γιαούρτια, αναψυκτικά και πολλά ακόμα, αντικαθιστούν τη ζάχαρη και το αλάτι, με άλλα ανθυγιεινά συστατικά προκειμένου να προσδώσουν νοστιμιά στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να καταναλώσετε full fat προϊόντα σε μικρότερη ποσότητα, παρά τη light εκδοχή τους.

#6 Μαργαρίνη

Ακόμα κι αν υπάρχουν μαργαρίνες που λέγεται ότι βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης, μην είστε και τόσο ευκολόπιστοι απέναντί τους. Η μαργαρίνη, η υποτιθέμενη υγιεινή εναλλακτική του βουτύρου, είναι η υπέρτατη πηγή trans-λιπαρών που στην πραγματικότητα αυξάνουν την χοληστερόλη και καταστρέφουν τα τοιχώματα των αγγείων μας. Επομένως, είναι προτιμότερο να αφήσετε στην άκρη τις δήθεν υγιεινές «απομιμήσεις» και να προτιμήσετε απλούστατα… το ελαιόλαδο.

#7 Αναψυκτικά

Φυσικά τα αναψυκτικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα αυτή. Πρόκειται για τον ευκολότερο τρόπο να προσθέσετε βάρος, αφού ένα συνηθισμένο κουτάκι με αναψυκτικό μπορεί να περιέχει μέχρι και 10 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Αλλά, ακόμα και η κατανάλωση μόνο 2 αναψυκτικών την εβδομάδα, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο πάγκρεας, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention. Τι άλλο θέλετε για να σταματήσετε να γεμίζετε το ψυγείο σας με παγωμένα αναψυκτικά, που ομολογουμένως θα σας δροσίσουν στον καύσωνα, αλλά θα κάνουν τόσο κακό στο βάρος και την υγεία σας;
e-diet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ