2012-07-26 17:32:03
Φωτογραφία για ΑΚΕΛ: Παράδοξη η συνεργασία ΔΗΣΥ - ΕΥΡΩΚΟ για εκλογές
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά από την «παράδοξη αυτή εξέλιξη», που αφορούν «στο χάσμα που χωρίζει την πολιτική πρακτική των δυο κομμάτων, κυρίως στο Κυπριακό».

«Με τον μεν ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη να συνεχίζει να προκρίνει την χαλαρή και αποκεντρωμένη ομοσπονδία και διευρυμένες συνομιλίες, για να μείνουμε μόνο στις παρούσες μεταλλαγμένες θέσεις του κ. Αναστασιάδη και να μην πάμε πίσω στη στάση του στο Σχέδιο Ανάν ή ακόμη και στην παρούσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων, όπου ασκούσε πιέσεις για αποδοχή χρονοδιαγραμμάτων, κλειδώματος των συγκλίσεων, που τώρα λέει ότι θα αποσύρει, και σε πολλά άλλα», πρόσθεσε.

Από την άλλη, είπε, το ΕΥΡΩΚΟ διατηρεί θέσεις στο Κυπριακό, που κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με την πολιτική πρακτική του ΔΗΣΥ, ενάντια στη διζωνική- δικοινοτική ομοσπονδία και υπέρ μιας ασαφούς και νεφελώδους ευρωπαϊκής λύσης.


«Τα εύλογα ερωτηματικά δεν αφορούν τόσο τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος στα πλαίσια των μεταλλάξεων, των μεταμορφώσεων και του καιροσκοπισμού που διακρίνει την πολιτική του, δεν θα δυσκολευτεί να προσαρμόσει προεκλογικά την πολιτική του για να καλύπτει και όσους τάσσονται ενάντια στη ΔΔΟ. Τόση είναι άλλωστε η αξιοπιστία του», ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης.

Οπως είπε, τα ερωτηματικά προκύπτουν ιδιαίτερα για το ΕΥΡΩΚΟ, που στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάζεται έτοιμο να συνεργαστεί από τον πρώτο γύρο με ένα υποψήφιο που όχι απλώς στηρίζει την ομοσπονδία, αλλά τη χαλαρή ομοσπονδία και που γενικότερα η μέχρι χθες πολιτική και οι θέσεις του κονταροχτυπιούνται με αυτές του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ