2012-07-25 16:27:03
Φωτογραφία για Μας απειλούν για να υποχωρήσουμε - καταγγέλλει ο πατέρας της 14χρονης
Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Τυμπακίου , μετά και το χθεσινοβραδινό μακελειό, με τους τρεις τραυματίες , αποτέλεσμα της "διαμάχης" δύο οικογενειών της περιοχής.

Τα τρία αδέρφια που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Οι δύο νοσηλεύονται στην Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου, ενώ ο τρίτος, που είναι και σοβαρότερα τραυματισμένος, εισήχθη το πρωί στο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 44χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τους τρεις άνδρες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά

Την ίδια ώρα, το τεταμένο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο οικογένειες έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. "Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά", λένε και υποστηρίζουν πως οι αρμόδιες αρχές θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εξέλιξη αυτή.


Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η καθυστερημένη- όπως καταγγέλεται - εμφάνιστη της αστυνομίας μετά το χθεσινοβραδινό περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρισταμένων, που καταφέρθηκαν εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορώντας τους ότι έφτασαν "κατόπιν εορτής".

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να απασχολήσει και την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού .

"Έχουμε καταδικαστεί σε κατ'οίκον περιορισμό. Μας απειλούν για να υποχωρήσουμε" - καταγγέλλει ο πατέρας του κοριτσιού

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου εμφανίστηκαν, σήμερα, ο πατέρας της 14χρονης κοπέλας μαζί με τους συνηγόρους της οικογένειας Κατερίνα Χατζιδογιαννάκη και Αντώνη Δαμανάκη. Η οικογένεια της 14χρονης και οι δύο δικηγόροι θεωρούν ότι το περιστατικό, που σημειώθηκε χθες το βράδυ, αποτελεί μια ακόμη μορφή πρόκλησης προς την οικογένεια της 14χρονης, κι αποτελεί συνέχεια του περιστατικού που σημειώθηκε προχθές το βράδυ ανάμεσα στο 18χρονο και το 39χρονο.

Σύμφωνα με την ίδια πλευρά, ο 44χρονος θείος της κοπέλας δέχτηκε άδικη επίθεση από τους θείους του 18χρονου μπροστά, μάλιστα, στην οικογένειά του: τη γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, με στόχο, όπως η πλευρά της οικογένειας εκτιμά, να τρομοκρατήσουν την οικογένεια και να ενδώσει στις πιέσεις, για να "πάρει πίσω" όσα έχουν καταγγελθεί σε σχέση με το βιασμό.

Σύμφωνα με όσα καταμαρτυρά η οικογένεια, ο 44χρονος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και σπασμένο μπουκάλι και τραυματίστηκε στο πρόσωπο από το μαχαίρι και στο κεφάλι από το σπασμένο μπουκάλι, ενώ επιπλέον έχει σπάσει και το αριστερό του χέρι. Ο 44χρονος παρακολουθείται από γιατρούς σε νοσοκομείο, ενώ λεπτομερώς για το περιστατικό και για τους πυροβολισμούς θα μιλήσει ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, στη διάθεση των οποίων, είναι από σήμερα, όπως διευκρινίζουν οι δικηγόροι του. Ο ίδιος σκοπεύει να υποβάλλει μήνυση για τις άδικες, όπως τις χαρακτηρίζει, πράξεις που συντελέστηκαν σε βάρος του, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 14χρονης, μιλώντας στο Cretalive, υποστήριξε ότι το τελευταίο 4μηνο η οικογένειά του δέχεται από το οικογενειακό περιβάλλον του 18χρονου, αλλά και τον ίδιο το νεαρό, προκλητική συμπεριφορά με απειλές, εξυβρίσεις, ακόμη και ξυλοδαρμούς. Για όλα αυτά, όπως είπε, έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ για κάποιες περιπτώσεις μηνύσεις έχει υποβάλλει και ο 44χρονος θείος του κοριτσιού. Η οικογένεια, σύμφωνα με τον 39χρονο πατέρα, έχει απευθυνθεί στις εισαγγελικές & αστυνομικές αρχές, ζητώντας προστασία, ενώ θεωρεί ότι οι πράξεις αυτές εκ μέρους της οικογένειας του 18χρονου γίνονται, καθώς η άλλη πλευρά γνωρίζει ότι σε βάρος του νεαρού έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις για βιασμό, και προσπαθεί να ασκήσει πίεση ώστε η οικογένεια της 14χρονης να υποχωρήσει.

Όπως είπε ο πατέρας του κοριτσιού, η 14χρονη έχει επιστρέψει στο σπίτι της, τις τελευταίες 15 ημέρες, μετά από νοσηλεία στην παιδοψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της Αθήνας, ενώ και σήμερα παρακολουθείται από ειδικούς. "Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ψυχική υγεία του παιδιού αλλά και η απονομή δικαιοσύνης για το κακό που έπαθε η κόρη μου, το γρηγορότερο δυνατό" - λέει ο 39χρονος και προσθέτει: "Μας έχουν καταστρέψει. βρισκόμαστε σε κατ'οίκον περιορισμό αποφεύγοντας να έρθουμε σε επαφή με την άλλη πλευρά και μάλιστα η κόρη μου μου επαναλαμβάνει συνεχώς: "Τί έχω φταίξει εγώ και βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση και σε αυτό τον περιορισμό;"" - λέει ο πατέρας του κοριτσιού, ενώ προσθέτει ότι όλα αυτά τα περιστατικά τα οποία μαθαίνει η κόρη του λειτουργούν σε βάρος της προσπάθειας να επανέλθει. Τέλος αναφερόμενος στο περιστατικό με το 18χρονο, κατά το οποίο ο νεαρός φέρεται να δέχτηκε χτύπημα με λοστό, ο 39χρονος είπε: "Εγώ δεν τον προκάλεσα, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά μου, με απείλησε με όπλο και μάλιστα μου είπε: "Στη χαρίζω σήμερα, αυτές τις μέρες όμως θα τα πούμε"" cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ