2012-07-25 16:17:05
Φωτογραφία για «Έκανε διάνα με Ματσιούλις!»
Ο νέος προπονητής της Σιένα, Λούκα Μπάνκι, ακτινογραφεί για λογαριασμό του gazzetta.gr τον πρώην παίκτη του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και εξηγεί γιατί ο Γιόνας Ματσιούλις “ταιριάζει γάντι” στον Παναθηναϊκό.

Μετά από εννέα μήνες αγωνιστικής απραξίας, στις 24 του περασμένου Απριλίου, ο 27χρονος διεθνής Λιθουανός φόργουορντ υπέγραψε δίμηνο συμβόλαιο με την Μοντεπάσκι Σιένα η φανέλα της οποίας έπαιξε σε 4 αγώνες της κανονικής περιόδου (μ.ο. 7,3π., 1,5ρ. με 60% στα διπ. και 40% στα τριπ. σε 12,8'), πριν ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Λιθουανίας, για το προολυμπιακό τουρνουά που διεξήχθη στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας, ο Γιόνας Ματσιούλις, αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα, που πήρε το εισιτήριο για το ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και πριν κάνει το ντεμπούτο του στην “O2 Arena”, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους “πράσινους”. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με το νέο τεχνικό της πρωταθλήτριας Ιταλίας, που τον έζησε για δύο μήνες στην Τοσκάνη και σας παρουσιάζει το αγωνιστικό του προφίλ...


«Από τους πιο... “άγνωστους” ποιοτικούς παίκτες!»

«Κατά την άποψή μου είναι ένας από τους πιο “άγνωστους” ποιοτικούς Ευρωπαίους παίκτες με μεγάλη εμπειρία στο επίπεδο της Ευρωλίγκα, με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Αρμάνι Μιλάνου, όπως επίσης και με τα χρώματα της Εθνικής Λιθουανίας, επομένως, πλέον, δε νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί πολλά υποσχόμενος, πολύ απλά γιατί είναι είναι “φτασμένος” μπασκετμπολίστας! Τα τελευταία χρόνια “ωρίμασε” αρκετά και βελτιώθηκε αισθητά, αν και η πρόοδός του, “μετριάστηκε” σε έναν βαθμό εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο, πριν από δύο χρόνια, όταν αγωνιζόταν στην Αρμάνι.», μας είπε αρχικά ο νέος τεχνικός της Μοντεπάσκι που πρόσφατα διαδέχτηκε τον επί 6 χρόνια προϊστάμενό του, Σιμόνε Πιανιτζιάνι που ανέλαβε την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.

«Από τους καλύτερους Ευρωπαίους στην θέση του!»

«Στη Σιένα τον είχαμε μόνο για δύο μήνες και κρίμα που φέτος δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα για να τον διατηρήσουμε στο ρόστερ μας. Όπως τον έζησα εγώ προσωπικά, έχει αποθεραπευτεί πλήρως από εκείνο τον σοβαρό τραυματισμό και αυτό φάνηκε από τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο προολυμπιακό τουρνουά του Καράκας, όπου βοήθησε σημαντικά την Εθνική Λιθουανίας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τις πρώτες δύο εβδομάδες που ήρθε, ήταν τελείως εκτός φόρμας, αλλά εν συνεχεία και μετά από σκληρές προπονήσεις, στη διάρκεια των οποίων απέδειξε ότι είναι εκπληκτικός αθλητής, βρήκε τον εαυτό του και μπόρεσε να μας βοηθήσει. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικά “τριάρια” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, λόγω του ύψους και του συνδυασμού της δύναμης, της έκρηξης και των αθλητικών προσόντων που διαθέτει...», σχολίασε ο 47χρονος Ιταλός προπονητής και συνέχισε:

Τα κάνει όλα και συμφέρει!

«Νομίζω ότι μπορεί να κάνει ό,τι χρειάζεται ένα σύγχρονος small-forward γιατί μπορεί να συνδυάσει έναν ρόλο διπλής κατεύθυνσης! Είναι εξαιρετικός πασέρ και μπορεί να σουτάρει πολύ καλά από την περιφέρεια και να χειριστεί καλά την μπάλα, ενώ παράλληλα μπορεί να παίξει με πλάτη και είναι πολύ αποτελεσματικός στον αιφνιδιασμό... Είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν τόσο γρήγορο παίκτη, με τόσο δυνατό κορμί, γι' αυτό και θεωρείται καλύτερος αμυντικός από τον μέσο όρο των παικτών που αγωνίζονται στην θέση του, έχοντας παράλληλα μεγάλη έφεση στο ριμπάουντ!», υπερθεμάτισε ο Λούκα Μπάνκι πριν αναφερθεί στο νέο Παναθηναϊκό της μετά Ομπράντοβιτς εποχής...

«Ο ΠΑΟ “χτίζει” ανταγωνιστική ομάδα!»

«Δεν ξέρω ποια είναι η φιλοσοφία και οι μπασκετικές ιδέες του νέου τεχνικού της ομάδας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουν επιλέξει να “χτίσουν” την ομάδα της νέας σεζόν, δείχνει πολύ ενδιαφέρων! Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα εξακολουθήσει να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα και στο πρόσωπο του Γιόνας, πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν πολύ έμπειρο παίκτη και με υψηλό κίνητρο να αποδείξει ότι ανήκει σε αυτό το επίπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει», κατέληξε ο αντικαταστάτης του Σιμόνε Πιανιτζιάνι που βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ