2012-07-24 16:20:04
Φωτογραφία για Σαμαράς: Ίσως και πάνω από 7% ύφεση φέτος
Ακόμα και πάνω από το 7% μπορεί να φτάσει φέτος η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσέθεσε ότι... "στο Δημόσιο υπάρχει ακόμα μεγάλη σπατάλη, η οποία πρέπει και μπορεί να περικοπεί".

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία, o πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι ο στόχος για "μείωση της ανεργίας στο 10% εντός μίας τετραετίας είναι επιτεύξιμος".

Όπως είπε, πρώτος στόχος είναι να μπει φρένο στην ύφεση και στη συνέχεια να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αφού η ανεργία πλησιάζει το 24%.

Αναφερόμενος στο θέμα διαπραγμάτευσης μίας επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής, είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει το συντομότερο δυνατό, όπως και μία συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Προσέθεσε όμως ότι "η χώρα πρέπει να πετύχει τους στόχους της προτού ζητήσει ευνοϊκοτερους όρους" στις δανειακές συμβάσεις.


"Σε σας στηρίζουμε και σε εσάς στηρίζετε όλη η χώρα», είπε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και τους ζητησε να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα λέει την αλήθεια στους πολίτες". Τόνισε επίσης, ότι ίδιος θα αντιμετωπίσει στο όνομα του ελληνικού λαού "όποιον βουλευτή της ΝΔ απογοητεύσει τον ελληνικό λαό και παίξει πολιτικά παιχνίδια".

"Το πολιτικό σύστημα οφείλει να δείξει ωριμότητα, αποκτώντας αφενός την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και αφετέρου να αποκαταστήσουμε την εικόνα και το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε και πρόσθεσε πως η χώρα θα βγει από την κρίση".

Σχετικά με την αναζωπύρωση της διεθνούς ανησυχίας γύρω και από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στον αρνητικό ρόλο ξένων παραγόντων, χαρακτηρίζοντας "υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας" όσους ξένους αξιωματούχους προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα αποτύχει.

Επιχείρησε δε να στείλει μήνυμα ισχύος σε αυτούς που θεωρεί ότι υπονομεύουν την προσπάθεια στο εσωτερικό της χώρας, λέγοντας ότι θα δοθεί "τέλος στην ασυδοσία των συντεχνιών και δείξαμε στο προαύλιο της Χαλυβουργικής ότι εννούμε αυτό που λέμε".

"Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος αγκυλώσεων και δισταγμών τελείωσε" τόνισε.

Μιλώντας για τα παράνομα επιδόματα, τόνισε ότι η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης το Σεπτέμβριο.

Έκανε άλλωστε λόγο για "γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας" με αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της εθνικής περιουσίας αλλά και με ανακήρυξη της ΑΟΖ. "Δεν γίνεται να ζητάμε δανεικά και να μην αξιοποιούμε τον εθνικό πλούτο", είπε χαρακτηριστικά.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ