2012-07-23 10:52:50
Φωτογραφία για ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πρεμιέρα με κοινοβουλευτικό έλεγχο κάνει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής που προέκυψε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Όπως ειδικότερα έχει προγραμματισθεί από τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, θα συζητηθούν 14 επίκαιρες ερωτήσεις.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και τις δυνατότητες ρύθμισης καταβολής των δόσεων, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων της χώρας, την εγκληματικότητα στους καταυλισμούς Ρομά, το σωφρονιστικό σύστημα, τις αποκρατικοποιήσεις και τη δωρεάν εξέταση αλλοδαπών στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, ένα νέο και ιδιαίτερα φιλόδοξο σύνθημα, το «ΣΥΡΙΖΑ παντού», που περικλείει μια πολιτική στρατηγική για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αριστερά, για την επικράτηση της οποίας θα αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες, παρουσίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Πορταριά του Πηλίου.


Εξηγώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιτυχία του κόμματός του θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ πάνω από το μισό, περίπου στο 60%, κόβεται ο μισθός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα ανακοινώσει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατακρατείται ήδη από τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους, το 20% για τον πολιτικό φορέα που ανήκουν.

Όπως προγραμματίζεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακρατείται επιπλέον άλλο ένα 20%, ως συνεισφορά του κόμματος σε κοινωνικές δράσεις-π.χ. για την ενίσχυση του κοινωνικού ιατρείου, του κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π. Επιπλέον, άλλο ένα 20%, θα ζητηθεί να παρακρατείται και για τον νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργηθεί, τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ